6°C weather icon

Maškare 2011

31.01.2011.

Dogradonačelnik Ivan Ivanda predao grad maškaramaTako je počela vladavina maškara koja će potrajati do poklada 8. ožujka. Uz podršku predstavnika Austrougarske Ive von Pržuna ( jer da nije Austrougarske ne bi se ni znalo za katastra i zemljišnik), Turnu Ozadi će financirati procvat Makarske. Izgradit će se najveći lukobran na Mediteranu, plaža postaje svjetska jer će gosti iz Turske i Arapi puni šoldi trošiti na iće i piće. Gradit će se žičara sa 6 žica i na Biokovu napraviti 18 skijališta. Otvorit će se studij za 300 tisuća studenata tako da će Makarska postati poznatije sveučilište od Oxforda. Maknut će u jednom danu kamen sa Stupice. Najavljeno je građenje 250 hotela s pet zvjezdica. Rodilište će biti tako veliko da će Makarska za čas doći velika kao New York. Na Sv. Petru gradit će se zgrada veća od one u Dubaiju. Šeherezada i Onur bit će stalni makarski gosti u Meteoru, pa će Makarska dobiti najveći filmski sudio.
- Svaki Makaranin koji bude za nas glasovao dobit će na poklon sivi BMW – dao je javno obećanje Turnu Ozadi.
Dogradonačelnik Ivanda nije se opirao novoj maškaranoj vlasti. Dapače, u stihovima je pozdravio maškare i rekao da preporod silni sve nam je bliže. Gradonačelnik što je u zgradi stolovao već je svoje mjesto napustio, i veliki ključ ostavio.
- Predajem ga velikom meštru i sviti kojoj nigdje nema para. Uvedite sve rečene mjere i gradsku kasu ispraznite do zadnju lipe. Potrošite sve u veselju i zdravlju- zaželio je Ivanda maškarama.
Budući da se ove godine slavi 15 godina obnovljenih poklada, događanja su brojnija nego prethodnih godina. Nakon otvaranja sezone od maškara na Kačićevu trgu 16. siječnja kod Duska, u petak su nakon primopredaje maškare imale zabavu u restoranu Peškera. Uz dobru glazbu plesalo se i ludovalo onako kako maskiranima priliči.
U petak 4. veljače u hotelu Biokovo organizira se maskirani gradski bal s izborom kralja i kraljice. Pozvane su sve grupe maškara da predlože svoje kandidate.
Dječje maškare bit će organizirane 26. veljače ili 5. ožujka u 10,30 sati.
Poklade s povorkom su 8. ožujka poslijepodne, a maskenbal uvečer u hotelu Biokovo i u diskoklubu Dalmacije za mlađe.
makarska logo