12°C weather icon

'Marko te treba' - veliki humanitarni koncert na Gradskom sportskom centru 29.9.2013.

20.09.2013.

 

Makarani su se još jednom ujedinili kako bi u velikom humanitarnom koncertu pomogli da teško oboljeli 14-godišnjak Marko Glibota dobije natrag ono najvrjednije, svoje zdravlje, a povodom nadolazeće akcije kojoj će koncert na Gradskom sportskom centru 29. rujna biti vrhunac, predstavnicima medija obratili su se organizatori koncerta  Zorica Andrijašević Donna, predsjednica udruge Sunce Olivija Prodan Ravlić, Markova učiteljica i Biljana Selak te zamjenik gradonačelnika  Miroslav Družianić. Kako je poznato, Marko Glibota već dvije godine boluje od leukemije i zbog brojnih komplikacija u liječenju predstoji mu, kako stvari stoje, još jedna transplatacija koštane srži a troškovi liječenja se procjenjuju na 150.000 eura. Trenutno se nalazi u klinici Kinderklinik u njemačkom gradu Wurzburgu, njegovo je stanje trenutno zadovoljavajuće međutim bez pomoći svojih sugrađana ali i svih drugih koji su voljni uključiti se u humanitarnu akciju teško će pobijediti najveću bitku u životu.
Već od ovog vikenda započet će veliki humanitarni projekt kroz prodaju karata, majica s logom akcije 'Marko te treba', zatim humanitarnom lutrijom, a od idućeg tjedna na specifično makarski način brojne udruge u gradu priređivati humanitarne marendine i kužinavanja čiji će prihod ići direktno na račun predviđen za Markovo liječenje, bit će organizirana različita sportska i ostala događanja a stvari će se posebno intenzivirati dva dana uoči koncerta, da bi 29. rujna praktički cjelodnevnom akcijom i koncertom s više od 20 izvođača.
29.rujna na stadionu Gradskog sportskog centra nastupaju: Zorica Kondža, Jole, Goran Karan, Ivan Zak, Marijan Ban & Diktatori, Alen Nižetić, Zorica Andrijašević Donna, Mjesni Odbor, Lidija Bačić, Mejaši, Artemija Stanić i Disco Inferno Magic 70, Grupa Viva, Pero Križanović, Toni Tešija, Klapa Berulia, Dudlaši, Roso Bend, Ante Selak, Valentina Mijić
Cijena ulaznica bit će 40 kuna za pojedinačnu ulaznicu, odnosno 100 kuna za čitavu obitelj.
Brojevi računa putem kojih možete uplatiti novac za pomoć (uplate se vrše na račun Udruge osoba s invaliditetom Sunce)
Preko Splitske banke
OIB 5863 1309 512
IBAN HR 78233 000311 00156682
DEVIZNI: 2330003-200126400
BIC:SOGEHR22 (s naznakom za Marka Glibotu)
 

 

 

makarska logo