3°C weather icon

Markiranje staza prema Biokovu

31.05.2008.

3.6.08.

Članovi SAK Ekstrem protekli su vikend obilježili akcijom markiranja staza na Biokovu i to jedne od najvažnijih, one preko Kotišine, kako bi staza bila još sigurnija za sve planinare i posjetitelje. Na ovoj stazi "ekstremovci" su imali već nekoliko akcija čišćenja i prosijecanja, a sada je na red došlo obnavljanje markacija. Staza, koja je i do sada bila odlično uređena i sigurna za kretanje planinara i ljubitelja prirode, ujedno je jako zanimljiva kao alternativni pravac uspona ili silaska s Biokova, jer joj je ishodišna točka upravo u Botaničkom vrtu Kotišina, dok se na vrhu planine izlazi ravno na pletište paraglidera što je također još jedna od atrakcija za planinare.
Veliki dio posla je odrađen pa odmah idući vikend Ekstremovci nastavljaju markirati staze od vrha kako bi dovršili i gornju polovicu staze.
Važno je za napomenuti kako su tijekom 2007. i 2008. godine četiri člana SAK Ekstrem položili ispite na tečajevima HPS-a za zvanje markcist i tako dobili mogućnost samostalnog trasiranja i markiranja staza u planinama po pravilima struke, a što je vrlo bitno za sigurnost posjetitelja planine.
Time je SAK Ekstrem dobio status jedinog kluba s aktivnim markcistima na području Biokova.


 

 

 

 

 

 

 

 

 tekst:
Vibor Sumić

slike:
Vojo Malešević
Vibor Sumić


makarska logo