28°C weather icon

Marija Lelas, ravnateljica Doma za starije i nemoćne u Makarskoj u kojem je troje štićenika pozitivno na korona virus: Poduzimamo sve mjere kako bismo sanirali posljedice, sigurnost korisnika nam je na prvom mjestu

13.04.2020.

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije na današnjoj je konferenciji za novinare službeno potvrdio da je u Domu za starije i nemoćne u Makarskoj troje štićenika pozitivno na korona virus. Povodom najnovijih događaja oglasila se i ravnateljica Doma za starije i nemoćne u Makarskoj  Marija Lelas koja je naglasila da se trenutno provode sve radnje vezane za sigurnost korisnika koja je svima na prvom mjestu.

 

-Povodom najnovijih događaja vezanih za Dom za starije i nemoćne u Makarskoj, želim naglasiti kako se trenutno provode sve radnje vezane za sigurnost korisnika što nam je prvenstveni zadatak i poslanje. Sve aktivnosti se koordiniraju s lokalnim, županijskim i nacionalnim stožerima Civilne zaštite. Od samog početka pojave pandemije stručno osoblje Doma provelo je rigorozne mjere kako bi izoliralo korisnike od šire populacije i spriječilo prodor virusa među najranjiviju populaciju. Nažalost,  još uvijek nemamo potpune informacije o svim načinima i putevima širenja virusa pa tako još uvijek nije jasno kojim putem je ušao i u naš kolektiv. Trenutno poduzimamo sve mjere kako  bi sanirali posljedice i ograničili njegovo daljnje širenje. O svim daljnjim radnjama biti će te informirani putem stožera Civilne zaštite. Zbog zaštite privatnosti korisnika i obitelji molimo vas da sve informacije tražite isključivo od stožera Civilne zaštite, izjavila je Lelas.

 

- Na žalost, ono što se proteklih dana događa u više gradova u Hrvatskoj dogodilo se i u Makarskoj: virus je ušao među one koje smo najviše čuvali. Cijelo vrijeme smo u kontaktu s ravnateljicom doma kao i sa stručnim osobama u Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i ono što u ovom trenutku možemo reći jest da se poduzimaju sve potrebne mjere da se maksimalno zaštite štićenici doma i da smo cijelo vrijeme u kontaktu sa strukom po čijim uputama se postupa. Prema informacijama koje trenutno imam, troje štićenika koji su pozitivni u dobrom su stanju, a poduzimaju se sve mjere da svi ostali budu izolirani kako bi se maksimalno izbjegla svaka mogućnost širenja virusa. O svim najnovijim informacijama građani će biti obaviješteni putem priopćenja našeg lokalnog ili županijskog stožera, izjavio je danas gradonačelnik Makarske Jure Brkan.

 

 

 

makarska logo