7°C weather icon

Makarsko ljeto 09. - Najava 3.8. - 9.8.09.

30.07.2009.

31.7.09.• 3.8. (ponedjeljak) – 21,00 sat
Galerija Antuna Gojaka
Izložba slika - Stjepan Jozić

3. kolovoza 2009. u 21 sat -izložba slika Stjepana Jozića u organizaciji galerije "BREŠAN" iz Splita. Postav izložbe u Gradskoj galeriji Antuna Gojaka.
U Makarskoj se predstavlja slikama različite tematike u tehnici akrila na platnu.
Stjepan Jozić rođen je 1951. u Bačkom Monoštoru. U Vinkovcima završava osnovnu i srednju školu.
Slikarstvo je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1983. u klasi prof. Vasilja Josipa Jordana. Nakon završetka studija vratio se u Vinkovce, zaposlio u gospodarstvu, a potom u srednoj školi kao profesor umjetnosti.
Od 1991. ravnatelj je muzeja u Vinkovncima i voditelj galerijskog odjela.
Dragovoljac je Domovinskog rata. Uz slikarstvo bavi se računalnom grafikom, grafičkim dizajnom, opremom knjiga i organizacijom izložbi. Priredio je 30 samostalnih izložbi i sudjelovao na više od 100 skupnih, revijalnih i žiriranih u zemlji i svijetu. Voditelj je likovne radionice Dječjeg doma sv.Ane u Vinkovcima, umjetničkih kolonija u Selcu i Lovranu, a svoj doprinos daje i na drugim likovnim radionicama i kolonijama, često humanitarnog karaktera.
Darovao je preko 120 djela djeci, udrugama, braniteljima i invalidima.
Za svoj je rad više puta nagrađivan, ali dobitnik je i raznih odličja.• 5. 8. (srijeda) – 21,30 sati
Kačićev trg
Prljavo kazalište
Koncert

Prljavo kazalište zagrebački je rock-band, nastao 1977. u predgrađu Zagreba, radničkoj Dubravi. Jedan je od najpopularnijih bendova u Hrvatskoj. Već nekoliko puta nastupali su u Makarskoj i u sklopu Makarskog ljeta, i svaki put oduševili svojim nastupom.
Tradicionalno 5. kolovoza – na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja Grad Makarska organizira koncert poznatih hrvatskih estradnih zvijezda, a ove godine izbor je pao upravo na Prljavo kazalište.
Članovi benda su: Jasenko Houra (gitara, vokal), Mladen Bodalec (vokal), Tihomir Fileš (bubnjevi), Jurica Leikauff (klavijature), Mario Zidar (gitara) i Dubravko Vorih (bas gitara).• 6. 8. (četvrtak) – 21,30 sati
Ljetno kino
Gola u kavezu – Kazalište Moruzgva
Predstava
Redatelj: Ivan Leo Lemo

Predstava je rađena prema tekstu Olje Runjić. Priča je to o ženama i njihovom suočavanju s majčinstvom. Za to vrijeme muškarci trče za seksom i novcem, a između toga piju i gledaju nogomet, što rezultira lošim statusom žene. Muškarci su dosta toga zeznuli - kaže redatelj predstave. Glavne uloge nose vodeće hrvatske glumice - Ecija Ojadnić, Ana Begić i Barbara Nola.


• 6. 8. (četvrtak) – 20,30 sati
Plišćevac
Ribarska noć
Pučka fešta


20.30 SATI - POČETAK PROGRAMA
21.00 SAT – NATJECANJE U POTEZANJU KONOPA
21.15 SATI –«NAPAD» OMIŠKIH GUSARA NA MAKARSKU LUKU
21.30 SATI – NATJECANJE U OBARANJU RUKE
22.00 SATA- UTRKA S TACNAMA
22.30 SATI – UTRKA U MAŽAMA (VREĆAMA)
( BOGATE NAGRADE ZA SVE NATJECATELJE)

BOGAT ZABAVNO-GLAZBENI PROGRAM – MARIO ROSO +BEND I KLAPA «MAKARSKA»

BOGATA PONUDA RIBLJIH I MORSKIH SPECIJALITETA!

POSJETITE NAŠU RIBARSKU NOĆ I POZOVITE VAŠE
GOSTE

DOBRO DOŠLI!!!
• 8. 8. (subota) – 21,30 sati
Trg Tina Ujevića
Dražen Bogdanović, Matija Dedić i band
Jazz koncert

Jazz koncert Dedić - Bogdanovic seksteta bit će svojevrsni "jam - session" nastup skupine vrsnih instrumentalista, koji kontinuirano suradjuju, kako na jazz-projektima, tako i na albumima i koncertima najpoznatijih imena domaće pop i zabavne glazbe. Program nastupa sadrži poznate jazz-standarde, ali i obrade domaćih i stranih popularnih pjesama. Sekstet čine: Ante Gelo - gitara, Matija Dedic - klavir, Drazen Bogdanovic - saksofon, Jadran Dučic - bubnjevi, Boris Popov - udaraljke, Ante Jurinovic – bas.
makarska logo