6°C weather icon

Makarsko ljeto 09. - Najava 31.8. - 6.9.09.

03.09.2009.

31.8.09.
• 31.8. (ponedjeljak) – 21,00 sat
Katedrala sv. Marka
Ivana Bilić (udaraljke) i Ana Domančić Krstulović (flauta)
Koncert klasične glazbe

ANA DOMANČIĆ KRSTULOVIĆ rođena je u Hvaru. Flautu počinje učiti u Splitu (Branimir Bulovan) kada već u srednjoj školi surađuje u opernom orkestru HNK u Splitu, u Đavlu u selu, u kojoj je u prvom susretu sa orkestrom upravo dirigirao maestro Boris Papandopulo.
Za vrijeme studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu sudjeluje na Međunarodnom susretu akademija Europe, a tada dobiva Vjesnikovu nagradu “Darko Lukić” i biva prvoplasirana na natjecanju mladih umjetnika.
Nakon diplomiranja u klasi naše znamenite flautistice Tinke Muradori, nastavlja sa magisterijem na Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst u Stuttgartu u klasi prof. Klausa Schochowa i prof. Aurèle Nicoleta (Kűnstlerische Abschluß Prűfung). Stipendija američke Fulbrightove donacije omogućava joj odlazak u SAD u klasu Britton Johnsona na Peabody School of Music, na Johns Hopkins University u Baltimoreu gdje 1980. godine stječe umjetničku diplomu i doktorat.
Usavršava se u klasi Severina Gazzellonia u Sieni i Conrad Klemma u Città di Castellu,
Julius Bakera u New Yorku, na usavršavanju u Švicarskoj u klasi Andrè Jauneta i kao dobitnik francuske državne stipendije na Conservatoire Superieur de Paris u klasi Alain Mariona.
Svoje profesionalno orkestralno iskustvo stekla je kao prvi solo flautist operno-simfonijskog orkestra HNK u Splitu, kao stalni suradnik Dubrovačkog simfonijskog orkestra te prvi flautist-piccolist i koncertmajstor orkestra HRM-e.
Docent je flaute na Instrumentalnom odsjeku Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu gdje predaje i komornu glazbu, a nakon što je pedagoško iskustvo obogatila u suradnji sa Pierre-Yves Artaudom, Tadeu Coelhom i kao asistent na seminarima Aurèle Nicoleta.
Autorica je prvog visokoškolskog udžbenika u Hrvatskoj za flautu.

IVANA BILIĆ rođena je 1970. Diplomirala udaraljke 1993. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Igora Lešnika. Usavršavala se na majstorskim tečajevima kod Keiko Abe, Siegfrieda Finka, Klausa Tresselta i Jeana Geoffroya.
Solistički nastupala uz Simfonijski orkestar danskoga Radija, Slovensku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačke soliste, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar, Dubrovački simfonijski orkestar, Orkestar hrvatske ratne mornarice u Splitu i Orkestar opere Ivana pl. Zajca u Rijeci.
Član je mnogih komornih sastava i nastupa na hrvatskim i svjetskim festivalima:
Muzički biennale Zagreb, Musicora Pariz, Dubrovačke ljetne igre, Melos Ethos Bratislava,
Tempus Fugit Tel Aviv, Trieste Contemporanea itd.
Redovito proizvodi, aranžira i uređuje djela za udaraljke te snima za potrebe radija i televizije.
Surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom.
Od 1996. djeluje kao 1. timpanistica Simfonijskoga orkestra HRT-a i predavač na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.
Redovito održava majstorske tečajeve i seminare (PASIC 2002, Columbus, OHIO, SAD; Festival de Marimbistas u pokrajini Chiapas, Meksiko; Zeltsman Marimba Festival u Bostonu, SAD; Belgium Marimba Competition and Festival u SintTruidenu, Belgija).
Autorica je nekoliko skladbi za marimbu i duo marimbi koje je izdala američka izdavačka kuća Malletworks.


• 4.9. (petak) – 21,00 sat
Galerija Antuna Gojaka
Izložba grafika i crteža - Duje Medić

Duje Medić rođen je 28.ožujka 1986. godine u Makarskoj.
2004. godine završava jezičnu gimnaziju Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj, a 2005. godine upisuje grafički odsjek na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Dvije godine kasnije upisuje klasu kod profesorice Nevenke Arbanas kod koje uči tradicionalnu umjetničku grafiku visokog i dubokog tiska.
2007. i 2008. godine sudjeluje u grafičkim radionicama profesorice Nevenke Arbanas u Ivanić-gradu s temom izrade art-knjige i temom drvoreza nakon kojih slijede grupne izložbe sudionika radionice.
2007. godine sa šestoricom kolega s ALU osniva Udrugu „Ilirski zmaj“ za promicanje likovnih umjetnosti. U rujnu 2007. godine Udruga je organizirala svoju prvu multimedijalnu likovnu koloniju u selu Jasenaš kod Virovitice.
15.veljače 2008. uspješno je održana prva grupna izložba Udruge u Gradskom muzeju grada Virovitice koja u rujnu 2008. gostuje u Samoboru. U rujnu 2008. Udruga također organizira drugu multimedijalnu likovnu koloniju u Jasenašu, a u lipnju 2009. se održava druga grupna izložba u Gradskom muzeju grada Virovitice.

U travnju 2008. sudjeluje u radionici posvećenoj tehnici mozaika u blizini grada Colmara u Francuskoj koju je vodio poznati europski mozaičar Laurent Hunzinger. Njegov mozaik, kao i mozaici ostalih sudionika, postavljeni su u javni prostor u parku de Mauriac u gradu Colmaru.
Sudionik je izložbe skulptura na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, organizirane u čast ubijenog Luke Ritza.

Osim grafikom bavi se i ostalim likovnim tehnikama.


• 5.9. (subota) – 21,00 sat
Kačićev trg
Svečano zatvaranje Makarskog ljeta 2009.
makarska logo