22°C weather icon

Makarsko kulturno ljeto: Ero s onoga svijeta u čarobnom ambijentu Osejave

06.08.2019.

Makarane i njihove goste uskoro očekuje vrhunac ovogodišnjih događanja u sklopu Makarskog kulturnog ljeta: nakon prošlogodišnjeg nastupa Carskog ruskog baleta, čarobni ambijent poluotoka Osejave 7. kolovoza će ugostiti ''Eru s onoga svijeta'' u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Split.

 

Čarolija ove prirodne pozornice zasigurno će biti dodatna inspiracija dirigentu Juri Bučeviću kao i glavnim protagonistima ove komične priče o seljaku Mići koji tobože dolazi s onoga svijeta u namjeri da ispita ćud i odanost djevojke koju voli: Miljenku Đuranu koji nastupa u naslovnoj ulozi i Antoniji Teskera u ulozi Đule,  Mati Akrapu (gazda Marko),Tereziji Kusanović (Markova žena Doma), Ljubomiru Puškariću(mlinar Sima) i Maji Andrijolić (Čobanče), Zboru i orkestru Opere HNK Split i plesačima KUD-a Jedinstvo.

 

Nema sumnje da će spektakl na Osejavi biti jedan od top kulturnih događaja na dalmatinskoj obali za koji će se tražiti karta više. Ulaznice u pretprodaji, po cijeni od samo 70 kuna, mogu se nabaviti u turističkoj agenciji Marivaturist u Makarskoj (Obala kralja Tomislava 15) i sustavu Croatia.tickets.com.

 

Broj mjesta je ograničen i zato na vrijeme osigurajte svoje mjesto 7. kolovoza u 21 sat na platou ispred hotela Osejava i budite dio velikog kulturnog spektakla u gradu pod Biokovom!

 

Makarsko kulturno ljeto koje je svojim bogatim programom Makarsku pozicioniralo kao jedno od kulturnih središta Dalmacije, i ove godine donosi preko 70 događanja koji iz dana u dan posjetiteljima ovog turističkog bisera, od srpnja do rujna, nude raznovrsna događanja i nastupe eminentnih hrvatskih i inozemnih glazbenika. Organizatori manifestacije su Grad Makarska i Turistička zajednica čiji trud iz godine i godine sve više prepoznaje i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske .

makarska logo