10°C weather icon

Makarski zimski karneval: Vražica izabrana za kraljicu maškara, u subotu počinju Dječji dani pod maskama

03.02.2020.

U sklopu Makarskog zimskog karnevala prošle je subote u lučici Ramova u Krvavici održan tradicionalni izbor za kraljicu maškara. Ove godine krunu kraljice ponijela je Maja Medić u ulozi ‘vražice’, koja je, prema mišljenju stručnog žirija, bila bolja od prošlogodišnje kraljice, klaunice, balerine, trbušne plesačice i Jamajčanke. Tešku odluku donio je žiri u sastavu Lovre Laušić, Tonči Lalić i Tina Čizmic Jerković, a novoj kraljici među prvima je čestitao ''stalni kralj'' Petar Vrkaš. U odličnoj atmosferi, pjesme i plesa nije manjkalo uz Draganu Čović i bend. Domaćin PŠRD Ramova je, pak, odličnom spizom počastio veselo društvo.

 

Pokladna događanja nastavljaju se već krajem tjedna. U sklopu Dječjih dana pod maskama u subotu 8. veljače je na rasporedu predstava Produkcije Z ''Tko sam što sam'' koja će se održati u 17 sati u dvorani Arte, a u ponedjeljak 10. veljače u Gradskoj galeriji Antun Gojak, s početkom u 16 sati, održat će se kreativna radionica izrade maski. Organizatori radionice su Gradska galerija Antun Gojak, Gradska knjižnica Makarska i akademska slikarica Ivana Glibota Pandžić.

 

U subotu 15. veljače, u 11 sati, građane će svojim koncertom ''Maškare ča mogu maškare'' počastiti Gradska glazba Makarska, dok glavno događanje, ovogodišnji Makarski zimski karneval, slijedi u subotu 22. veljače.

 

Prijave za sudjelovanje zaprimaju se u Gradu Makarskoj – Odjel za društvene djelatnosti, soba 5, na broju telefona 021 608 434 ili u Turističkoj zajednici Grada Makarske na broju telefona 021 612-002.

makarska logo