3°C weather icon

Makarski zimski karneval: Politički (š)pijun izgorio na velikom mulu

24.02.2020.

Mnoštvo ljudi okupljenih duž makarske rive s nestrpljenjem je čekala trenutak kada će biti presuđeno ovogodišnjem krnji. Pred očima nekoliko tisuća maškara i građana krivac za sve loše u Makarskoj je (š)pijun i zato je zajedno sa svojom šahovskom pločom, nakon presude i oporuke, na vrhu mula izgorio u plamenu.

 

Ovaj 24. Zimski karneval ostat će upamćen po veseloj sviti koju je činilo više od 600 maškara iz Makarske, Krvavice, Tučepi, Drašnica, ali i Prološca, Ljubuškog, Neuma, širokog Brijega.

 

Lijepo sunčano popodne doprinijelo je šaljivom, raspjevanom i rasplesanom ozračju od hotela Meteor, od kuda je krenula povorka do zgrade Grada gdje su se predstavila svaka od tridesetak skupina primivši Zahvalnicu za sudjelovanje. Sve uz budno oko Dražena Kuzmanića i Tonija štulića koji su svojim duhovitim vođenjem programa unijeli dodatnu čar završnom danu Makarskog zimskog karnevala, a koji su organizirali Grad Makarska i makarska Turistička zajednica.

 

Kreativnost i zov prošlosti, veliki trud uložen u izradu kostima i popratnih rekvizita, zajednički su gotovo za svaku od grupa koje su željela, osim dobre zabave, pridobiti simpatije publike, po broju sudionika najvećeg, kažu organizatori.

 

Nakon mažoretkinja iz Neuma, plesne skupine iz Ljubuškog, na scenu je stupila Gradska glazba Makarska, inače vjerni sudionik svih makarskih karnevala. Potom Domine, makarski Maturanti, Kauboj, instalacija KUD-a omladina sa slijetanjem na Mars, Papagele, Kremenko, Misice, Slaveni, Posejdonove kućanice, Leptiri, Hippiji, Samo ljuba, Prološka TV,…ostavljali su bez daha. Drašničani su donijeli Corona virus i karantenu. Veliki pljesak zaorio se pojavom tučepske Kredence na šleperu koja je dozvala 60-te godine, vizualno i plesno. Ipak, Krvavičani sa svojim Discom pokrenuli su ritmom iz 70-tih cijelu rivu. Zalutao je crveni fićo, šepurio se cadilac. Bio je to samo uvertira za veliku feštu koja se u večernjim satima održala u hotelu Dalmacija uz Roso bend i Nives Celzijus.

 

Jasna Morović

 

 

Grad Makarska zahvalio svim sudionicima 24. Makarskog zimskog karnevala

 

Grad Makarska zahvaljuje svim pojedincima i grupama koje su sudjelovale u karnevalskoj povorci 24. i do sada najvećeg Makarskog zimskog karnevala. Bez njih, njihove maštovitosti i dobre volje za sudjelovanjem, maškara ne bi ni bilo. Svoj doprinos programu Makarskog zimskog karnevala 2020. dali su i Gradska knjižnica Makarska, Gradska galerija Antun Gojak kao i Gradska glazba Makarska. Hvala i Policijskoj postaji Makarska, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Makarske te hotelu Dalmacija Sunny by Valamar na susretljivosti i ustupanju dvorane. Naravno, hvala i svim službama Grada Makarske i Turističke zajednice grada Makarske na pomoći u organizaciji.

makarska logo