15°C weather icon

Makarski kuhari Goran Staničić i Jadran Grančić osvojili osam medalja na festivalu 'Biser mora 2016'

14.04.2016.

Goran Staničić, chef u hotelima Bluesun i Jadran Grančić, chef u restoranu Jež imali su u gradskoj vijećnici konferenciju za novinare na kojoj su predstavili zavidne rezultate ostvarene na festivalu „Biser mora 2016“, održanog prošlog vikenda na otoku Braču. Na poziv vrhunskih kuhara, na konferenciji je sudjelovao i gradonačelnik Tonći Bilić kojem su posebno zahvalili na stalnim naporima da se grad Makarska afirmira kao poznata gastronomska destinacija.

Na najvećoj enogastronomskoj manifestaciji na ovom djelu Mediterana kuhalo je 150 kuhara iz 20 zemalja, a  Goran Staničić i Jadran Grančić koji su osvojili ukupno 8 medalja, bili su jedini kuhari s Makarske rivijere.

-Iskoristio bih priliku da čestitam našim kuharima Goranu Staničiću i Jadranu Grančiću na osvojenim medaljama kako u pojedinačnim kategorijama tako i na ukupnom plasmanu i osvojenoj bronci na jedanaestom po redu festivalu „Biser mora“ koje za nas imaju još veću težinu s obzirom da se radi o manifestaciji koja je započela u Makarskoj. U međuvremenu smo započeli druge projekte koje ćemo realizirati i sljedeće godine, a koji doprinose promociji Makarske i gastronomskog turizma. To, naravno, ne bi bilo moguće da na našem području nemamo vrhunske kuhari koji promiču Makarsku osvajajući medalje na prestižnim gastronomskim natjecanjima - naglasio je gradonačelnik Tonći Bilić.

Ovom prigodom Staničić i Grančić upoznali su novinare s tijekom natjecanja i jelima koja su pripravljali u seniorskoj kategoriji. Staničić je osvojio zlatnu medalju za pripremu ribe, a srebro i broncu za pripremu janjetine i rižota, dok je Grančić zaradio srebrene i brončane medalje za svoj rižoto i janjetinu.

Osim medalja, dodjeljivala su se i posebna priznanja na području gastronomije, pa je tako uz priznanje za viteza kulinarstva koje je dodijeljeno gradonačelniku Biliću, chef Goran Staničić postao ambasadorom kulinarstva.

Grančić je posebno zahvalio gradonačelniku na nastojanju da u posljednje dvije godine Makarsku vrati na gastronomsku kartu Dalmacije i Hrvatske sa čak dvije nove manifestacije – Interregionalni kup kuhara europskih regija (IKKER) i Grand Gourmet – natjecanje konobara, barmena i restorana.

 

makarska logo