16°C weather icon

Makarski GSS se iskazao

14.01.2010.

15.01.10.


Izvještaj i foto: HGSS stanica Makarska


Odrađen je još jedan skijaški spektakl na Sljemenu. Na šestoj po redu utrci slaloma za skijašice ( 03. siječnja ) i trećoj za skijaše ( 06. siječnja ) prisutnost Gorske službe spašavanja nije prošla nezapaženo, a o sigurnosti natjecatelja i posjetitelja brinulo se oko 120 gorskih spašavatelja, od kojih je i šest iz HGSS stanice Makarska ( Marin Gojak, Ivo Mendeš, Milan Bulatović, Čedo Grubišić, Mario Gojak i Stipe Bušelić ) . Sve ukupno odrađeno je 18 intervencija, od toga 6 u nedjelju na ženskom i 12 u srijedu na muškom slalomu.
Kada se uzme u obzir da je sveukupno na obje utrke bilo oko dvadeset sedam tisuća gledatelja i s obzirom na iskustva iz prethodnih godina, a posebno na noćnu utrku u srijedu na muškom slalomu kada je snijeg zadavao dodatne brige, svakako možemo biti zadovoljni odrađenim poslom.
Iako ovakve manifestacije zahtijevaju dugotrajno stajanje na određenom mjestu i na ekstremno niskim temperaturama sa jasnom zadaćom gdje je u prvom planu bila sigurnost gledatelja i skijaša, nismo mogli ostati ravnodušni i kao svi gledatelji sa velikim žarom bodrili smo natjecatelje jer smo bili sudionici veličanstvenog spektakla koji se rijetko može vidjeti na bilo kojoj skijaškoj utrci u svijetu.
makarska logo