4°C weather icon

Makarski Dom zdravlja - nove specijalizacije

23.02.2010.

24.02.10.


Piše: Ivona ĆirakMakarski Dom zdravlja dobio je dvije nove specijalizacije. Riječ je o specijalizaciji za pedijatriju i psihijatriju, a iako je, kako nam je kazao dr. Damir Mendeš, voditelj makarskog Doma zdravlja, tražena i ginekologija, za sada je stavljena 'ad acta', što ne znači da je za ovu godinu isključena. Naime, na sastanku s ravnateljem županijskog Doma zdravlja dr. Miranom Propadalom odlučeno je da se definira status dr. Indire Kosović, koja je prije gotovo šest godina dobila specijalizaciju za ginekologiju, a koja je na koncu ostala raditi u Splitu. - Prema riječima dr. Propadala dr. Kosović je trenutno na bolovanju, a nakon što se vrati s bolovanja, inzistirat će se na tome da konačno odluči hoće li se vratiti u Makarsku ili neće - rekao je dr. Mendeš.
S obzirom da se specijalizacije obično traže na početku godine, zanimalo nas je znači li to da smo u ovoj godini propustili šansu za nužnu ginekologiju, jer je vrlo vjerojatno da se dr. Kosović, čiji suprug dermatolog također ima ordinaciju u Splitu, neće vratiti u Makarsku. - Ne znači, jer se specijalizacija može odobriti tijekom cijele godine. Nisu propisani nikakvi rokovi i nadamo se da ćemo dobiti i treću specijalizaciju - objasnio je Mendeš.
Sljedeći je korak raspisivanje natječaja. Tko je od liječnika zainteresiran za ove specijalizacije, nismo doznali, no sasvim je sigurno da će biti zainteresiranih. Podsjetimo, Makarska je posljednju specijalizaciju dobila prije gotovo šest godina (pedijatrija koju je izgubila i gastroenterologija), ako se izuzme specijalizacija dr. Pjera Milinovića za dječju kirurgiju koja je u Splitu.
Dvije sigurne i treća specijalizacija 'na čekanju' svakako su dobre vijesti, no pitanje je kako će Makarska 'izgurati' naredne četiri godine koliko traju specijalizacije. Naime, pedijatricu dr. Ankicu Erceg od (starosne) mirovine dijele tri godine, a 'gori' i po pitanju ginekologije.
Dr. Alma Grebo članica Stručnog vijeća
Na prošlotjednom je sastanku odlučeno da u Stručno vijeće županijskog Doma zdravlja uđe još jedna liječnica iz Makarske, dr. Alma Grebo, gastroenterolog i voditelj hemodijalize. Do sada je u vijeću bio samo dr. Damir Mendeš u ulozi prvog čovjeka makarskog Doma zdravlja.
makarska logo