10°C weather icon

Makarska studentski grad: 20 studenata upisalo novoosnovani preddiplomski sveučilišni studij Hotelijerstvo i gastronomija

30.09.2019.

Svečano obilježavanje početka nove akademske godine 2019/2020. Sveučilišta u Splitu i otvaranje novoosnovanog preddiplomskog sveučilišnog  studija Hotelijerstvo i gastronomija održat će se u hotelu Park u Makarskoj u utorak 1. listopada s početkom u 10 sati.

Svečanosti će nazočiti prva generacija studenata studija Hotelijerstvo i gastronomija koji će se izvoditi u Makarskoj. Studente će pozdraviti rektor prof.dr.sc. Dragan Ljutić, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i gradonačelnik Grada Makarske Jure Brkan.

- U prvoj generaciji studenata koji će se školovati za buduće hotelijere i gastronome je 20 polaznika od Ploča do Splita, a najviše ih je u Makarskoj. Naše ambicije su da već dogodine, budući da je ovo jedini studij ove vrste, broj studenata bude veći, i to iz cijele Hrvatske. U planu nam je otvaranje diplomske razine, a tada će studij biti razdvojen po specijalnostima – kazao nam je prof.dr.sc. Ivan Pavić, voditelj preddiplomskog sveučilišnog studija hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj.

Za početak studenti će nastavu pohađati u hotelu Park. – Plan je, i to je dogovoreno, da studij bude u zgradi Franjevačkog samostana u Makarskoj. Međutim, prostor je potrebno adaptirati u suglasnosti s konzervatorima. Nadamo se da bi u novoj godini makarski fakultet mogao biti u planiranom prostoru – pojašnjava prof. Pavić.

Kao posebnu vrijednost studija hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj ističe naglasak na stručnoj praksi. Naime, studenti će kroz tri godine preddiplomskog studija ‘radno’ provesti 630 sati, a ta kategorija nosi i najviše bodova u indeksu. –Želimo da kada studenti završe prve tri godine fakulteta budu visoko stručni ljudi, spremni obavljati sve poslove, od kuhinje do recepcije, a daljnjim usavršavanjem još i više – ističe prof.dr. sc. Ivan Pavić, voditelj makarskog studija hotelijerstva i gastronomije.

J.M.

makarska logo