11°C weather icon

Makarska slavi Dan grada: Bogati kulturni, sportski i zabavni program

17.10.2015.

Nadolazeći Dan grada (24. listopada) Makarska će i ove godine obilježiti bogatim kulturnim, sportskim i zabavnim programom koji će potrajati sve do 26. listopada. Proslava je započela na sportskim terenima, najprije atletskim mitingom 11. listopada, potom otvaranjem nogometnog turnira Mali Zmaj (15. listopada), dok je u Gradskoj galeriji Antun Gojaka 16. listopada započela tradicionalna Likovna kolonija. U ponedjeljak 19. listopada u hotelu Meteor bit će obilježen i Dan torte makarane, najpoznatije makarske slastice, i to 10. po redu. Na Dan oslobođenja Makarske od fašizma 21. listopada, prigodan program bit će održan na Spomeniku revolucije na Glavici, a istog dana na programu je i umjetnička izložba Hrvatsko-njemačkog društva u hotelu Biokovo te predstavljanje restaurirane slike iz 17. stoljeća i novog izdanja vodiča kroz lokalnu kulturnu baštinu u Gradskom muzeju Makarska. Obol Danu grada dat će i društvo DAUP Orion svojom večeri otvorenih vrata 22. listopada, a iste će se večeri u Gradskoj knjižnici održati promocija knjige Bruna Šimleše ‘Umjetnost života’.

 

Od 23. do 27. listopada u Gradskom centru Osejava Makarska održavaju se Dani otvorenih vrata i to od 8,00 do 18,00 sati. 

Ni ovogodišnja proslava neće proći bez tradicionalnog Sajma mogućnosti na gradskoj rivi, brzopoteznog šahovskog turnira, a u sklopu programa bit će otvorena i izložba Memento akademske slikarice Sanje Srzić u Galeriji Gojak (25. listopada). Sportska događanja nastavljaju se 4. Memorijalnim judo turnirom Tajmir Nola 24. listopada, a od sportskih ćemo događanja izdvojiti i atletsku utrku kroz grad Makarsku 10K koja će se održati 25. listopada, kao i turnir u stolnom tenisu Makarska open 2015. Na sam Dan grada na gradskoj rivi bit će upriličena prezentacija slavonske kuhinje, kao poklon grada Đakova Makarskoj, a u večernjim satima na Kačićevu trgu nastupit će klapa Rišpet i Slavonske lole. Proslava Dana grada ujedno će biti prilika da Gradska knjižnica Makarska predstavi najbolje radove iz natječaja za kratku priču, a promocija prigodne zbirke i nagrađenih priča održat će se u koncertnoj dvorani Glazbene škole u ponedjeljak 26. listopada.

makarska logo