17°C weather icon

Makarska siguran grad – VIKEND BEZ ALKOHOLA!

02.04.2009.


Grad Makarska je, pri Vijeću za prevenciju, proteklog vikenda započeo s akcijama MAKARSKA SIGURAN GRAD – VIKEND BEZ ALKOHOLA. Iako su intenzivnije akcije nadzora javnih površina krenule još prije tri vikenda, ovaj vikend Komunalno redarstvo Grada Makarske uz podršku Policijske postaje Makarska i kontakt policajaca krenulo je s ovom akcijom u cilju prevencije konzumacije alkohola maloljetnika te konzumacije alkohola na javnim površinama, a kako bi se izbjeglo štetno ponašanje. Da bi se postigao cilj akcije, Komunalno redarstvo i Ured gradonačelnika osmislili su promotivni letak i dijelili ga zatečenim osobama (uglavnom maloljetnim) prilikom konzumacije na javnim površinama. Tako je prilikom obilaska podijeljeno cca 150 letaka, a zatečenih u konzumaciji bilo je preko 250.
Prvi dio letka odašilja poruku mladima da provode vikende bez alkohola, a drugi dio letka informira čitatelja o gradskoj Odluci o komunalnom redu koja sankcionira konzumiranje alkoholnih pića na javnim površinama.
Cjelokupan projekt je zamišljen tako da prvom akcijom informira mladež o gradskoj odluci, a ono što slijedi je učestalije sankcioniranje onih koji svojim devijantnim ponašanjem štete sigurnosti i ugledu grada.
Svima nam je cilj održavati grad što ugodnijim, sigunijim i kvalitetnijim za življenje, kako danju, tako i noću. Želimo poduzetnim radnjama pružiti osjećaj sigurnosti našim građanima i posjetiteljima, a sve uz partnerske odnose sa svim subjektima i žiteljima grada.


 


 


 makarska logo