18°C weather icon

Makarska se priključila akciji 20.000 pokrivača za djecu Sirije

06.09.2013.

Makarski Crveni križ i službeno se priključio humanitarnoj akciji ’20.000 pokrivača za djecu Sirije’ u kojoj se od početka ove godine prikupljaju stvari za stanovništvo trenutno najvećeg kriznog žarišta na svijetu, a u zgradi Grada Makarske akciju su predstavili ravnatelj podružnice Crvenog križa Gloryjan Grabner, zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić te sama inicijatorica Sonja Livaja Radman.
Pozvali su sve ljude dobre volje i sve gradske institucije da se u idućih mjesec dana koliko akcija traje priključe da se uključe i podrže hvale vrijednu akciju koja će s dekama i plahtama koji će u izbjegličkim kampovima u Siriji, gdje ljudi danas borave u katastrofalnim uvjetima, možda i spasiti nečiji život.
Zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić istaknio je kako se nada da će akcija uhvatiti snažan korijen u našoj županiji i gradu, te dodao da je Grad Makarska trenutno u fazi pronalaženja novog i adekvatnog prostora koji bi služio kao skladište za trenutnu, kao i sve buduće, akcije i potrebe Crvenog križa.
Kako je poznato, ratne strahote u Siriji traju već više od dvije godine i njima je izravno pogođeno preko 5 milijuna ljudi, a posljednjih je dana stanje eskaliralo do te mjere da se vojna intervencija Amerike čini neizbježnom, s čime raste i bojazan da bi se ratno stanje moglo proširiti i puno dalje od sirijskih granica. Slično je stanje proživljavala i Hrvatska prije 20 godina što je, kako će kazati pokretačica akcije, rođena Sinjanka Sonja Livaja Radman, bio povod da pokuša pokrenuti ljude i institucije u pomoći narodu Sirije.

makarska logo