4°C weather icon

Makarska obilježila Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

18.11.2010.

19.11.2010.

U spomen na vukovarsku tragediju u Domovinskom ratu, odlukom Hrvatskoga sabora 18. studenoga obilježava se kao Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.
Kao i diljem Hrvatske, u Makarskoj je jučer 18. studenoga obilježen taj dan, kada se prisjećamo svih onih patnji i stradanja Vukovara za slobodnu i samostalnu Republiku Hrvatsku.
Tako je Župa Kraljice mira organizirala paljenje svijeća duž cijele Vukovarske ulice, dok je Udruga žena HDZ-a Katarina Zrinski organizirala paljenje svijeća poslije večernje svete mise (kojom je počela trodnevica proslave Svetog Klelmenta) na Kačićevu trgu.
Župa svetoga Marka i Udruga svetoga Vinka Paulskog organizirali su od 1. do 6. studenoga akciju prikupljanja pomoći Vukovaru. To je druga takva inicijativa. U prvoj se sakupljala odjeća i obuća, a u ovoj hrana. Tako su pod vodstvom župskog vikara don Ante Žderića i Juraja Rajčevića odvezena dva puna kombija robe u vukovarski Caritas. Don Ante Žderić sudjelovao je koncelebraciji koju je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Makarski predstavnici sudjelovali su i u višekilometarskom mimohodu, te su se susreli s prijateljima Makarske iz Vukovara. Ovim putem zahvaljuju donatorima, ljudima dobre volje i djeci koji su pomogli u akciji.

makarska logo