6°C weather icon

Makarska obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalonosti

05.08.2008.

6.8.08.

 

Simboličnim polaganjem cvijeća na spomenike, misom za Domovinu, te prigodnim zabavnim i sportskim programom, u Makarskoj je upriličena proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, koji obilježavamo 5. kolovoza, sjećajući se 5. kolovoza 1995. kada je u akciji Oluja oslobođen grad Knin, središte srpske pobune od početka 90-ih.
Delegacija predvođena gradonačelnikom Markom Ožićem Bebekom, u jutarnjim satima, položila je cvijeće na Spomeniku hrvatskom branitelju, gdje se prigodnim riječima obratio gradonačelnik, te nazočne pozvao da se u minuti šutnje prisjete svih onih koji su svoje živote dali za stvaranje neovisne Republike Hrvatske, dok je riječi molitve uputio don Pavao Banić.

 

 

Cvijeće je položeno i na Spomeniku prvome hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu - čovjeku koji je imao ključnu ulogu u stvaranju, obrani i oslobađanju hrvatske države - napomenuo je zamjenik gradonačelnika Ivan Ivanda. Polaganju cvijeća nazočili su predstavnici Grada Makarske i Splitsko-dalmatinske županije, političkih stranaka, udruga proizišlih iz Domovinskog rata, 156. Brigade HV-a, gradskih i državnih institucija, policije, crkve, te ostali građani. Misa, koju je predvodio don Pavao Banić, održana je u katedrali sv. Marka.


 


Sunčano vrijeme bilo je na strani tradicionalnog, petog po redu, Makarskoga plivačkog maratona, koji se već godinama održava upravo na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te uspješno promovira plivanje kroz geslo „plivanjem u zdravi život“.

 


Miroslav Škoro svojim je nastupom pred prepunim Kačićevim trgom i ovaj put potvrdio da je miljenik makarske publike.

 

 

 


makarska logo