17°C weather icon

Makarska idućeg vikenda domaćin vrhunskog gastronomskog događanja: Prvo izdanje Interregionalnog kuharskog kupa europskih regija od 20. do 22. veljače u hotelu Meteor

15.02.2015.

Od 20. do 22. veljače u makarskom hotelu Meteor održava se prvo izdanje Interregionalnog kuharskog kupa europskih regija (IKKER). Ovu manifestaciju, u suradnji s Gradom Makarska i Turističkom zajednicom Makarske organizira Savez kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER). Nakon završetka ciklusa regionalnih natjecanja kuhara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije u Makarskoj će se sljedećeg vikenda birati najbolji od najboljih kuhara s tih natjecanja, odnosno ‘najbolji interregionalni kuhar 2014. godine’. Za titulu najboljeg borit će se 16 natjecatelja iz BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovačke, Slovenije i Srbije, a zanimljivost natjecanja jest što će posjetitelji imati interakciju s kuharima za vrijeme spremanja jela. Na koji se način u njihovim zemljama spremaju namirnice posjetiteljima će, za vrijeme samoga natjecanja, otkriti poznati hrvatski književnik i gastronomski stručnjak Veljko Barbieri, a posjetitelji će jela moći kušati tijekom oba natjecateljska dana.


PROGRAM MANIFESTACIJE

PETAK 20.02.2015.

19.00h Svečano otvaranje
20.00h Prigodni domjenak za sudionike manifestacije i VIP goste uz Party dobrodošlice by SENSINI


SUBOTA 21.02.2015.


Natjecanje i prezentacije otvorene za posjetitelje od 9 do 16 sati uz besplatan ulaz
09.00h – Natjecatelji: Vladimir Vojnović (BiH) , Đorđe Ratković (Crna Gora)
10.00h – Pripremanje nacionalnih jela Slovenije na centralnoj kuhinji i degustacija
11.00h – Natjecatelji: Jovica Jovičić (Srbija), Dragan Šljivić (BiH)
12.00h – Pripremanje nacionalnih jela Hrvatske na centralnoj kuhinji i degustacija
12.00h -13.00h Prezentacija Zagrebačke banke “Mogućnosti financiranja ulaganja u
turizmu i pripreme turističke sezone te prihvat kartica”
13.00h – Natjecatelji: Kristijan Vujićič,(Crna Gora) , Goran Radivojević (Srbija)
14.00h – Pripremanje nacionalnih jela Slovačke na centralnoj kuhinji i degustacija
(Delicije vrhunskih kuhara sljubljivat će se sa vinima Grabovac, a koji aperitivni koktel popiti prije jela naučit će nas barmen tim eSTe bara. Kroz cijelu gastronomsku priču vodit će nas hrvatski književnik i gastronom Veljko Barbieri.)
17.00h Gastro-tura – Prezentacija i degustacija autohtonih jela Makarske i njenog zaleđa namijenjena sudionicima manifestacije i VIP gostima u konobama Opačak i Kalalarga

 

NEDJELJA 22.02.2015.

Natjecanje i prezentacije otvorene za posjetitelje od 9 do 17 sati uz besplatan ulaz
09.00h – Natjecatelji Simona Maček(Slovenija), Goran Mušura(Hrvatska)
10.00h – Pripremanje nacionalnih jela Crne Gore na centralnoj kuhinji i degustacija
11.00h – Natjecatelji Dušan Veršec (Slovenija) , Tibor Samaransky (Slovačka)
12.00h – Pripremanje nacionalnih jela Srbije na centralnoj kuhinji i degustacija
13.00h – Natjecatelji Goran Staničić (Hrvatska), Boštijan Kovačić (Slovenija)
14.00h – Pripremanje nacionalnih jela BiH na centralnoj kuhinji i degustacija
15.00h – Natjecatelji Ružica Jukičić (Hrvatska), Karol Sklenar (Slovačka)
16.00h – Prezentacija torte Makarana
Delicije vrhunskih kuhara sljubljivat će se sa vinima Grabovac, a koji aperitivni koktel popiti prije jela naučit će nas barmen tim eSTe bara. Kroz cijelu gastronomsku priču vodit će nas hrvatski književnik i gastronom Veljko Barbieri.
18.00h – 19.00h – proglašenje “Best chef” i svečano zatvaranje
20.00h Završna večera i closing party za sudionike manifestacije i VIP goste uz Festivo band

 

makarska logo