14°C weather icon

Makarska i Vukovar: Dugogodišnje prijateljstvo okrunjeno sporazumom o suradnji

08.05.2015.

Gradonačelnik Tonći Bilić i gradski vijećnik Zlatko Lalić boravili su u Vukovaru povodom obilježavanja Dana grada od 1. do 3. svibnja. Ovom prigodom gradonačelnici dvaju gradova sporazumom o suradnji okrunili su dugoodišnje prijateljstvo.

Naime, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i makarski gradonačelnik Tonći Bilić 2. svibnja su potpisali Sporazum o prijateljstvu i suradnji kojim su formalizirani dugogodišnji prijateljski odnosi dvaju gradova. – Kada je riječ o Makarskoj, dovoljno je reći kako imamo desetljećima dobre veze, a treba se sjetiti i njihovog doprinosa 1991. godine kada su dobili mnogo prognanika iz Vukovara i Slavonije- istaknuo je gradonačelnik Penava prilikom potpisivanja. Gradonačelnik Makarske Tonći Bilić također je podsjetio na suradnju koja traje desetljećima, a koja se najčvršće pokazala u vrijeme Domovinskog rata kada su Makarska i Makarsko primorje prihvatili desetke tisuća izbjeglih i prognanih.
– Većina ih se vratila svojim domovima, a neki su ostali u Makarskoj i tamo zasnovali svoje obitelji. Na taj način oni su u simbolično povezali Makarsku i Vukovar - rekao je Bilić. Delegacija Grada Makarske nazočila je i svečanoj sjednici Gradskog vijeća uoči koje je za predstavnicima Grada Vukovara i drugih delegacija polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen-obilježju na Memorijalnom groblju odala počast žrtvama Domovinskog rata.

makarska logo