11°C weather icon

Makarska domaćin 2. kongresa sportskog turizma 11. i 12. studenoga u hotelu Meteor

17.10.2016.

Grad Makarska domaćin je 2. Kongresa sportskog turizma koji će se 11. i 12. Studenoga 2016., pod visokim pokroviteljstvom Ureda predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović,održati u hotelu Meteor. Svečano otvaranje održat će se 11. studenoga u 11 sati, a među uzvanicima očekuje se i dolazak predstavnika državnog vrha. Osim Ureda predsjednice RH, pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo turizma, Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski klub olimpijaca, Županija splitsko-dalmatinska i Grad Makarska.

 Partneri kongresa su Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu, Aspira - Visoka škola za sportski i turistički menadžment u Splitu, Institut za turizam u Zagrebu i Splitski klub olimpijaca.

Organizator kongresa, agencija LUX promocija najavljuje opsežan program temeljen i razvijan na zaključcima Prvog kongresa održanog u Zagrebu 2015. godine.

 – Pri formiranju programa pažljivo su praćeni trendovi sportskog turizma u svijetu te birane teme vezane za pozicioniranje sportskog turizama Hrvatske o kojima će govoriti  naši znanstvenici i sportski stručnjaci relevantni na međunarodnoj razini. Kroz četiri atraktivna panela, naglasak će biti na zakonskoj regulativi i standardima, a poseban obol kongresu dat će mladi znanstvenici i stručnjaci na temu marketinga u sportskom turizmu, razvoja otoka i zaleđa Dalmacije. O samoj važnosti ove manifestacije dovoljno govori i činjenica da će realizaciju kongresa pratiti i Međunarodna udruga za razvoj sportskog turizma - International Research Network In Sport Tourism (IRNIST) - potvrdila je Sunčana Matić iz agencije LUX najavivši i neke od stručnjaka koji će sudjelovati na kongresu.

-Znanstveni odbor kongresa objedinjuje tim uglednih međunarodnih recenzenata, na čelu s ravnateljem znanstvenog odbora prof. dr. sc. Nevenom Šerićem koji će održati predavanje ''Potencijal sportskog turizma za produljenje sezone i jačanje konkurentnosti destinacije''. Svoja predavanja održat će i doc. dr. sc. Dražen Čular na temu ''Online edukacijski programi (učenje na daljinu) i znanstveni resursi kao potencijal za promociju i razvoj sportskog turizma'' te doc. dr. sc. Mladen Miškulin u sklopu panela o razvoju vodenih sportova. Hrvatski klub olimpijaca u realizaciji kongresa sudjeluje na realizaciji panela'' Sportaši nakon profesionalne sportske karijere''. Stipe Božić govorit će u sklopu panela o razvoju sportskog turizma u brdsko- planinskom području Hrvatske, na temu razvoja cikloturizma Hrvatske govorit će Denis Špadina, predsjednik Biciklističkog saveza Splitsko-dalmatinske županije te direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella, s posebnim osvrtom na ekspanziju u Dalmaciji - istaknula je Matić dodavši kako će svoj doprinos kongresu dati i lokalna Turistička zajednica te Javna ustanova Park prirode Biokovo.

Cilj kongresa je aktivirati državni sektor u prepoznavanju sporta i sportskih stručnjaka kao značajnih resursa te mogućnosti konkretnog razvoja turizma i gospodarstva Hrvatske putem do danas neiskorištenog potencijala - sportskog turizma.

Opširnije informacije o sadržaju kongresa, prijavama radova i smještaju moguće je pogledati na web stranici kongresa: http://sportskiturizamkongres.com/

 

 

 

makarska logo