19°C weather icon

Makarska domaćin 1. Interregionalnog kuharskog kupa europskih regija: 15 vrhunskih chefova kuhat će u hotelu Meteor

14.01.2015.

Četiri značajna regionalna natjecanja kuhara obilježila su 2014. godinu: Biser mora Supetar, Prvenstvo kuhara Budva, Balkan kup Beograd i Bosanski dukat Sarajevo. Natjecanja su obuhvatila različite kategorije, u kojima kuhari pokazuju svoja znanja i vještine, te je zbrojem ocjena stručnog žirija, proglašeno pet najboljih. Upravo će oni biti dio 1. INTERREGIONALNOG KUHARSKOG KUPA EUROPSKIH REGIJA (IKKER) koji se u Makarskoj održava od 20.-22. veljače 2015. Domaćini manifestacije su Grad Makarska, TZ grada Makarske i Hoteli Makarska d.d., a organizator Savez kuhara mediteranskih i europskih regija.

U sklopu dvodnevnog natjecanja kuhari će pokazati svoje vještine i kreativnost u pripremi jela, a da prije samog natjecanja ne znaju koje će namirnice koristiti. Samo jedan od natjecatelja ponijet će titulu najboljeg interregionalnog kuhara za 2014.godinu. Svi posjetitelji moći će kušati jela natjecatelja i nacionalna jela sudionika te se upoznati s gastronomijom, kulturom i običajima svake od zemalja iz koje natjecatelji dolaze. Domaćini će se pobrinuti za predstavljanje Dalmacije i Makarske kroz prezentaciju lokalnih autohtonih jela i proizvoda.

Program manifestacije bit će predstavljen u petak, 16. siječnja na konferenciji za novinare na kojoj će nazočiti gradonačelnik Makarske Tonći Bilić, direktor Hotela Makarska Bepo Srzić, direktor Turističke zajednice Tonči Lalić, predsjednik SKMER-a Miro Bogdanović, vrhunski kuhari Braco Sanjin i Željko Neven Bremec te književnik i gastronomski stručnjak Veljko Barbieri. Konferencija za novinare održat će se u gradskoj vijećnici s početkom u 11 sati.

makarska logo