19°C weather icon

Makarska dobila nagradu ´PLAVI CVIJET'

28.10.2009.

29.10.09.


Piše: Ivo Ćurković


Na Danima hrvatskog turizma održanim na Bolu dodijeljena su priznanja za najuspješnije. Ove godine Makarska je dobila nagradu Plavi cvijet – treće mjesto u konkurenciji kvaliteta za Hrvatsku, a u kojoj su ocjenjivana odredišta u njihovoj cjelini.  Po povratku iz Bola dogradonačelnik Ante Novak  je izjavio:
« Dobili smo treću nagradu za najbolje mjesto u konkurenciji gradova od 10 do 20 tisuća stanovnika. Ja nisam zadovoljan. Prošle godine smo dobili prvu nagradu i ove godine smo trebali ponovo. Možda je to što smo prošle godine dobili prvu nagradu presudilo da je ove godine ne dobijemo. Kod nas je najveći problem plaža, odnosno ležaljke, štandovi i štekati. Na plaži se mora uvesti red, a dogodine i naše Komunalno mora raditi još bolje. I radnici koji rade na ozelenjavanju površina moraju uvesti novine i grad mora izgledati ljepše. Moramo riješiti i problem motora koji se voze po pješačkim zonama. Tu je i problem pasa i njihovog onečišćenja. Naši radnici na parkingu moraju biti ljubazni prema gostima. Također mislim i da smo dobili prvu nagradu da može biti bolje.»

Žičara i lukobran
Ni ovaj put dogradonačelnik Novak nije mogao a da ne spomene lukobran i žičaru. «Kada napravimo lukobran, svaki dan ćemo na vezu imati stotinu jahti. Kada se zna da je na svakoj 3 do 5 članova posade i oni koji je koriste vidjet ćete što to znači za turizam. Ista je situacija i sa žičarom. Ono što mi nije jasno je rasprava o lukobranu. Mi smo to već napravili i dobili lokacijsku dozvolu. Sada nema mjesta politici u gradnji lukobrana. Tu trebaju odlučivati stručnjaci», završio je izjavu Novak.
makarska logo