11°C weather icon

Makarska biciklijada 2013.

23.05.2013.

 

I ove godine Udruga Savjetovalište 'Lanterna' i Biciklistički klub 'Makarska' organiziraju jedanaestu po redu BICIKLIJADU, koja će se održati u subotu 25. svibnja 2013. godine na Gradskoj rivi od 9 do 12 sati.
Kao u uvod u ovogodišnju Biciklijadu, večer ranije (u petak 24. svibnja) održat će se radionica za podešavanje i servisiranje bicikla, projekcija slika s ranije održanih biciklijada i zabavni program, u kojem će sudjelovati mladi makarski bendovi.
Prošlogodišnja biciklijada, koja je ovjekovječena milenijskom fotografijom Šime Strikomana okupila je 700 sudionika što je po broju sudionika jedna od najmasovnijih biciklijada u Hrvatskoj. 
Suradnja 'Lanterne' i Biciklističkog kluba 'Makarska' u organiziranju biciklijada i radionica osmišljavanja slobodnog vremena djece i mladih traje od 1999. godine.
Bitno je napomenuti da biciklijada nema natjecateljski karakter.
Cilj ovakvih aktivnosti je prevencija fizičkog i psihičkog zdravlja, promicanje aktivnog druženja s vršnjacima i obiteljima, te smanjenje pojave rizičnih ponašanja i svih oblika ovisnosti kod djece i mladih.
Pokrovitelji ove manifestacije su Grad Makarska, Ministarstvo socijalne politike i mladih i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

 

makarska logo