17°C weather icon

Makaranin Stjepko Vodanović novi predsjednik Dalmatinske atletske lige

11.03.2019.

Istaknuti atletski trener i sportski djelatnik, magistar kineziologije Stjepko Vodanović koji već par godina niže nevjerojatne uspjehe sa svojim mladim atletičarima izabran je za novog predsjednika Dalmatinske atletske lige, a tu će dužnost obnašati do 2023. godine.

Važno je napomenuti da Dalmatinska atletska liga pokriva područje od 4 županije, Dubrovačko-neretvansku, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju i ukupno 11 klubova, te preko 1000 atletičara svih dobnih kategorija.

Na redovnoj izbornoj skupštini Dalmatinske atletske lige održanoj u subotu u Zadru, Vodanović je jednoglasno izabran za mandatno razdoblje u trajanju od 4 godine nakon što je obnašao funkciju predsjednika Nadzornog odbora lige u prošlom mandatu.

Vodanović je na čelu Dalmatinske lige naslijedio Ivicu Šolu, dugogodišnjeg atletskog djelatnika iz Zadra, te je u svom prvom predsjedničkom govoru istaknuo kako atletika kao najtrofejniji olimpijski sport u Hrvatskoj zaslužuje mnogo više i kako se svi klubovi Dalmacije trebaju ujediniti za razvoj atletike u Dalmaciji, jer je to jedini način da se liga podigne na još jednu višu razinu.

Vodanović je posebno naglasio da je sramotno da liga koja pokriva trećinu hrvatske atletike nema niti jednog sponzora, te ovim putem obećao da će se posebno zalagati da ih privuče.

Ovo je prvi put u da netko iz Makarske predsjedava Dalmatinskom ligom, tako da uz novu atletsku stazu možemo reći da Makarska postaje sve važnija na karti hrvatske atletike.

makarska logo