9°C weather icon

Makarani tradicionalno na fešti „Tikveški grozdober“

12.09.2012.

13.9.2012.


Prijateljstvo Makarske i Kavadarca

U ovogodišnji posjet Kavadarcima u izaslanstvu Makarske putovali su Renata Gudelj – ravnateljica OŠ oca Petra Perice, Žarko Klapirić – predsjednik Odbora za međugradsku suradnju Gada Makarske, Juraj Rajčević, Tonči Lalić u ime makarske Turističke zajednice i Maja Dereh na čelu maškara s Makarskog primorja, inače predsjednica Udruge „Uzor“ Veliko Brdo koja je i započela suradnju Makarske i toga makedonskog grada. U Kavadarcima su se ove godine naše maškare pojavile kao „Bavarci“.

Predstavnici Kavadarca ove će godine za Dan grada Makarske doći k nama u goste treći put, a Makaranima je ovo bio drugi posjet i sudjelovanje na tamošnjoj tradicionalnoj fešti. Između dvaju gradova uspostavljena je prijateljska suradnja, osobito na kulturnom planu između karnevalskih udruga Makarskog primorja i glazbenih škola iz Makarske i Kavadarca. Od ove se godine suradnja proširuje i na osnovne škole i nastoji se učvrstiti na svim poljima te se u oba grada uskoro nadaju i službenom potpisivanja sporazuma o međugradskoj suradnji.

Kavadarci svake godine 7. rujna na Dan grada, toga uglavnom poljoprivrednog vinogradarskog kraja, feštom Grozdober označava početak jematve, podsjetio je tamošnji gradonačelnik Aleksandar Panov.Piše J.Glučina
makarska logo