1°C weather icon

Makarani na 5. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane i ljekovitog bilja

23.03.2008.

25.3.08.

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog predstavljanja, Grad Makarska, Turistička zajednica Grada i proizvođači ekološki proizvedenih proizvoda i ove godine sudjelovat će na Mediteranskom sajmu zdrave prehrane i ljekovitog bilja u Dubrovniku. Da podsjetimo, na 4. Mediteranskom sajmu, koji se održavao od 30. ožujka do 1. travnja 2007. godine, štand Grada Makarske predstavljali su lokalni obrtnici i proizvođači, te ostvarili zapažen nastup. Između 200 izlagača iz svih dijelova Lijepe naše i susjednih mediteranskih zemalja, Grad Makarska osvojio je nagradu za najbolji proizvod- slasticu Tortu Makaranu, što je bilo i medijski odlično popraćeno.

    


Manifestacija Mediteranski sajam najznačajnija je sajamska priredba u Republici Hrvatskoj na području ekološke poljoprivrede i ostalog ekološkog poduzetništva.
Ovogodišnji 5. Mediteranski sajam održat će se od 4. do 6. travnja 2008. u hotelu «Tirena» , i na Malom Stradunu – Hoteli Dubrovnik Babin kuk. Kako bi nastavili sa dobrom praksom Gradsko poglavarstvo Grada Makarske dodijelilo je 6.000,00 kuna potpore privatnim proizvođačima, tj. predstavnicima na štandu Grada Makarske. Manifestacija je izvrsna prilika za predstavljanje i izlaganje autohtonih proizvoda koji se proizvode upravo na području našega grada i okolice. S obzirom da se ekološko poduzetništvo ne promovira u mjeri u kojoj bi trebalo, Gradsko poglavarstvo, kao i Turistička zajednica Grada u ovoj manifestaciji prepoznali su potencijal za razvoj istoga.

    

 


Kako bi se ove godine još bolje i upečatljivije predstavili, na svečanom otvaranju, osim lokalnih proizvođača i njihovih proizvoda, nastupit će i klapa Garbin. U ovoj kombinaciji, sigurni smo da će naš štand privući veliki broj posjetitelja.Predstavljamo Vam ovogodišnje izlagače na štandu Grada Makarske

JASMINKA ŠAŠA – P. O. G. Apry Herbatica
Kompletna proizvodnja pčelinjih proizvoda

DIJANA RAVLIĆ - kućna radinost
Suveniri od kamena mediteranskih motiva (kamene kućice, pitari s ljekovitim biokovskim biljem)

JELENA ERCEG – kućna radinost
Eterična ulja, ulja za masažu, kreme od ljekovitog bilja

ANTE GRBAVAC- kućna radinost
Sapuni od maslinovog ulja, aromatizirana ulja, aromatizirana morska sol, voćne rakije

ROSANA ŽARNIĆ – kućna radinost
Travarice od planinskog ljekovitog bilja, višnjevača od domaćih višanja, orahovica, maslinovo ulje    

makarska logo