4°C weather icon

MA TRAVEL FEST - Najbolji hrvatski putopisci u Makarskoj

06.09.2013.

 

Neki od najpoznatijih hrvatskih svjetskih putnika i putopisaca okupit će se za vikend u Makarskoj gdje se u subotu 7. rujna u kongresnoj dvorani hotela Meteor održava premijerno izdanje jednog novog i zanimljivog projekta, Ma Travel Festa.  Možda će o čitavoj priči najviše detalja otkriti imena organizatora i popis sudionika – okupljanje je inicirao Makaranin Mihovil Marinović, a listu predavača čine Boris Veličan, Robert Knjaz, Domagoj Jakopović Ribafish, Petar Rikić, Kristina Ribarić, Vitomir Maričić, Tomislav Perko, Nikola Lesar, Hrvoje Ivančić te Ivan Rako, a sudjelovat će i Marinovićev sudrug Marko Stojadinović s kojim je ovaj proputovao dobar dio Južne Amerike, kao i naša sugrađanka s trenutnim boravištem u Kanadi, Maja Drviš.
Što se tiče samog protokola, on izgleda ovako: u petak navečer gosti dolaze u Makarsku i na programu je druženje u udruzi Rockatansky, od 17 sati u subotu održat će se predavanja u kongresnoj dvorani Meteora, dok će after party u makarskom kafiću Smile (Lištun) započeti negdje  okončanjem službenog programa iza 22 sata navečer. U nedjelju će biti organizirane projekcije i ponovno druženje u udruzi Rockatansky.
Mislav Marinović istaknuo je kako je cilj svega ovoga promocija putovanja, te je zato siguran da će odaziv biti vrlo dobar jer Makarani jednostavno vole putovati, vole zanimljiva predavanja, a ovaj put imaju priliku čuti što su, na koji način i pod kojim okolnostima, doživjeli neki od našim najboljih putopisaca. Isto se tako nada da ovo nije prvo i posljednje izdanje ovog festivala odnosno da će se uspjeti oformiti jednu novu tradiciju u našem gradu.

 

makarska logo