18°C weather icon

Lipanj u Makarskoj u znaku Festivala filma, rukometa i koncerata

03.06.2012.

4.6.2012.

Prvo izdanje Festivala mediteranskog filma odvijat će se za vikend, od 15. do 17. lipnja. Sljedeći vikend trodnevni su koncerti izvođača Hit recordsa (od 23. do 25. lipnja). U lipnju će se održati i Međunarodni rukometni turnir i Kamp rukometnih vratara.

Festival mediteranskog filma, svojim prvim „isplovljavanjem“ iz Splita, svoje matične luke – dolazi u makarsko Ljetno kino i donosi tri vrhunska filma. Festival će otvoriti talijanski film “Cezar mora umrijeti”. Publika će uživati i u izraelskom film “Fusnota”, te dakako u hvaljenom francuskom uratku “Naš osobni rat”. Uz projekcije posjetitelje na pozornici Ljetnog kina očekuje i niz popratnih događanja.
Hit records party najavljuje koncerte triju izvođača, koji će, vjerujemo, raspjevati i rasplesati gradsku rivu. Uz niz drugih događanja, za svaku večer planiran je i koncert nekog od poznatijih glazbenika. U subotu 23. lipnja program će otvoriti koncert Zlatka Pejakovića. Za nedjelju je planiran koncert Baruna, a za Dan Državnosti (ponedjeljak, 25. lipnja) – koncert grupe Magazin.

I ovog se ljeta u Makarskoj održava specijalistički Međunarodni kamp rukometnih vratara u kojemu će sudjelovati mladi iz cijeloga svijeta. Riječ je o prvom kampu te vrste u svijetu. Osnovni su mu ciljevi promocija rukometa kao sporta među mladima u Hrvatskoj, naše države kao europskog športskoga i turističkog bisera te poboljšanje kvalitete rada s rukometnim vratarima kao važnim segmentom uspješnosti u tom športu. Organizatori, uz događanja na sportskim terenima, najavljuju i niz zanimljivih druženja športaša i građana.

Rukometaše u Makarsku dovodi i Ženski rukometni klub “Hoteli Makarska”, i to kao organizator već 15. međunarodnog rukometnog turnira „Makarska 2012.” koji će se održavati od 26. do 30. lipnja.

Ne smiju se zaboraviti niti tradicionalne manifestacije kao što su Biciklijada( u subotu 9. lipnja), Dan torte makarane (10. lipnja na terasi hotela Park), te početak Makarskog ljeta 2012., koje će biti svečano otvoreno na Kačićevu trgu u srijedu 20. lipnja.U Gradu Makarskoj vjeruju kako ne postoji bolja pozivnica od ove koja iz tjedna u tjedan nudi raznovrsne kulturne, športske i zabavne priredbe.
makarska logo