15°C weather icon

Lanternin proljetni let dočaran kistom i riječju

30.03.2010.

31.03.10.


Piše Jasna Morović
Snimio Smiljan TopićDjeca polaznici radionice „Zidovi moga grada“ Savjetovališta Lanterna ustrajno, iz tjedna u tjedan, u Art caffeu iza sebe ostavljaju zanimljive likovne uratke. Zajedno s voditeljicama Desom Marijetom i Silvom Radić Markotić taj likovni svijet otvaraju kako bi pokazali koliko ih on ispunjava i čime su zaokupljene dječje oči.
Učinili su to i izložbom „Naš proljetni let“ koja je otvorena 27. ožujka, a kojom su odaslali svoju blagdansku čestitku, ali i dali svoj glas za spas planete Zemlje.
Maleni i nešto stariji likovnjaci, a koji su se okušali i kao kipari, svojim gostima su priredili pravo iznenađenje. Na trenutak su postali televizijski voditelji osmislivši program pod nazivom „Točka“ i u svemu se izvrsno snašli. Njih desetak i scenski su sve osmislili tako da se imalo dojam da je krenula „Mala makarska televizija“. Koliko su bili maštoviti, moglo se vidjeti i po kameri, koja doduše nije imala svoju funkciju, ali je pridonijela dobrom dojmu.
Na djecu radionica „Zidovi moga grada“uz voditeljice, ponosna je Sanja Puharić, predsjednica Lanterne. Njezino zadovoljstvo dijeli i dogradonačelnik Ivan Ivanda koji je uz uskrsnu čestitku pohvalio dječju kreativnost.
Kako je izložba otvorena istu večer kada se obilježavao Sat Zemlje, Gloryan Grabner, predsjednik DAUP-a Orion, udruge koja je organizirala obilježavanje u Makarskoj i na Primorju, prikazao je kratki film kojim upozorava na posljedice zatopljenja i klimatske promjene te posljedice koje nastaju time. – Ljudi se moraju početi buditi. Odgovorni smo za naš planet i alternative nema- poručio je Grabner.
makarska logo