28°C weather icon

Lanternin projekt ''Rastimo uz pokret'': Sportske aktivnosti za učenike od 1. do 4. razreda počinju u subotu 12. siječnja

09.01.2019.

U sklopu projekta ''Rastimo uz pokret'' Savjetovalište Lanterna u subotu 12. siječnja nastavlja sa sportskim aktivnostima za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola koje će se održavati svake subote od 11.30 do 13.30 sati. Prema rasporedu, za djecu 1. i 2. razreda sportske aktivnosti će biti organizirane od 11.30 do 12.30, a za učenike 3. i 4. razreda od 12.30 do 13.30 sati.

 

-Djeca će u opuštenoj atmosferi sa dvojicom trenera, nastavnicima TZK-a Mariom Marinovićem i Tonijem Kovačevićem, raditi razne interesantne vježbe za razvitak motoričkih sposobnosti, vježbe koordinacije i balansa te se kroz igru upoznavati s različitim sportovima. Na ovaj način želimo potaknuti što veći broj djece na redovito bavljenje tjelesnom aktivnošću, prevenirati zdravstvene teškoće, stvoriti djeci uvijete za bolju socijalizaciju te stvaranje pozitivnije slike o sebi. Ovim putem pozivamo djecu i roditelje da nam se pridruže u što većem broju. Aktivnosti su besplatne i djeca se mogu uključiti u aktivnosti kad god to žele, objasnila je voditeljica projekta Ivona Vučić.

 

Kako ističu organizatori, cilj projekta je što veći broj djece koja organizirano provodi svoje slobodno vrijeme, uključivanje u aktivnosti djece sa zdravstvenim teškoćama, upoznavanje djece s radom različitih sportskih klubova koji djeluju u gradu te i na taj način potaknuti uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti.

 

Projekt ''Rastimo uz pokret'' provodi se šestu godinu zaredom uz podršku Grada Makarske.

 

 

Od 19. siječnja i dramske radionice

 

Savjetovalište Lanterna ponovno organizira i dramske radionice za djecu i roditelje koje počinju 19. siječnja. Aktivnosti koje su obuhvaćene na dramskim radionicama doprinose jačanju obiteljskih odnosa kroz kvalitetno druženje djece i roditelja, ali i razvijanju nekih novih vještina: upoznavanje s osnovnim dramskim tehnikama, kreativno pisanje, rad na pripremi glazbe za predstavu, glumačke igre opuštanja sa puno, puno zabave, poručuju iz Lanterne.

makarska logo