17°C weather icon

KUD Šumari na Makarskom ljetu

17.08.2011.

18.8.2011.

Stalni gosti na Makarskom ljetu KUD Šumari iz Vinkovaca i ove će godine nastupiti u petak 19. kolovoza na Kačićevom trgu u 21,30 sati te u subotu, 20. kolovoza 2011. u 21,30 sati na Trgu Kobaca. Grad Makarska i Grad Vinkovci već godinama njeguju prijateljske odnose aktivno radeći na kulturnoj razmjeni tako da su «Šumari» i delegacija grada Vinkovca neizostavan dio Makarskog ljeta. Kako ova suradnja ne bi bila jednosmjerna, delegacija grada Makarske, folklorni ansambl «Tempet» te lokalne klape godinama gostuju na tradicionalnim «Vinkovačkim jesenima».

KUD Šumari su osnovani 1952. godine, a danas broje 300 aktivnih članova koji su podijeljeni u sljedeće ansamble: folklorni, tamburaši sa solistima i dječji.
U 50 godina postojanja izdali su nekoliko CD-a, audio i video kazeta. Obišli su većinu zemalja Europe te su već nekoliko godina članovi CIOFF-a, krovne organizacije međunarodnog organizatora festivala koreografiranog folklora te jedini predstavnici Županije vukovarsko-srijemske.
KUD «Šumari» iz Vinkovca već godinama uspješno nastupaju i reprezentativno predstavljaju prvenstveno pjesme, običaje i plesove Slavonije, ali zahvaljujući nekoliko stotina originalnih nošnji iz pojedinih krajeva, s ljubavlju njeguju i uvrštavaju u svoj program i folklorno naslijeđe cijelog hrvatskog naroda. Danas u društvu djeluje folklorni "A" i "B" ansambl, dječji folklorni ansambl i tamburaški orkestar sa solistima.makarska logo