21°C weather icon

Ksenija Prohaska u predstavi Marlene Dietrich: Prodaja ulaznica počinje u petak, 28. veljače

26.02.2014.

U dvorani Glazbene škole Makarska 9. ožujka gostuje Ksenija Prohaska koja će, u produkciji splitske umjetničke agencije Caravan, izvesti predstavu Marlene Dietrich.

Riječ je o glazbeno-dramskoj predstavi sastavljenoj od 11 monologa i 13 songova kojima Prohaska uz 'živu' glasovirsku pratnju Iryne Smirnove interpretira lik velike njemačke dive od njezinih prvih filmskih početaka u kasnijim dvadesetim godinama do kraja. Ksenija Prohaska svoju je Marlene izvodila na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku, između ostalog i u Los Angelesu, Pittsburghu, New Yorku, San Pedru, na međunarodnim festivalima u Crnoj Gori Bosni, Sloveniji, Venezueli, Moldaviji, Rumnjskoj, Bugarskoj te u Italiji. Na međunarodnom festivalu Mittelfestu u Cividale del Friuli(Italija) 2005. Ksenija Prohaska je za svoju izvedbu Marlene, kao najbolja glumica festivala, dobila nagradu Premio Adelaide Ristori.
Predstavu će makarska publika imati prilike vidjeti u nedjelju, 9. ožujka, u dvorani Glazbene škole Makarska, s početkom u 19,30 sati. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti već od petka, 28. veljače, u Fotomuzikalijama Joko po cijeni od 40 kuna, a na sam dan predstave cijena će im biti 50 kuna. Broj ulaznica je ograničen!

 

makarska logo