7°C weather icon

KOŠARKA U MAKARSKOJ ODRŽAN 23. «Old Star Zagreb 2011.»

02.06.2011.

Bivši košarkaši podsjetili na slavne dane

Piše: Zoran Agić/ foto Ivor i S. Topić

Proteklog vikenda u Makarskoj se okupilo oko 500 sudionika turnira iz 5 zemalja koji su se natjecali u dvije kategorije + 35 i stariji, a prijavile su se 23 ekipe podijeljene u 8 skupina X Pobjednici Brod i AtlanticPobjednici po skupinama: A-Morh, B-Borik Puntamika, C-Atlantic Grupa, D-Agit, E-Fortunal, F-Devil s Advocates, G-Pet Bunara, H-Galeb. Nismo zaboravili niti našu ekipu Amfore +35 koja je igrala prvu utakmicu protiv Agita i pobijedila rezultatom 36:35 i opet su sutra ponovo morali igrati s istom ekipom zbog odustajanja u zadnji tren Igoke Aleksandrovac, ali su ovaj put izgubili sa 45:32 te tako zbog lošije koš razlike izgubili mogućnost borbe za medalje. Ipak su sa još jednom pobjedom protiv Belišća 1974 sa 46:39 zauzeli solidno 9. mjesto. U skupini +45 i stariji prijavilo se 15 ekipa u 4 skupine, pobjednici skupina su: A-Biograd, B-Brod Old Stars, C-Vitalac, D-VKK Zagreb dok su naši momci +45 Amfora nakon startnog uspjeha protiv Asus Ivanića 36:26, u drugom susretu izgubili od Brod Old Starsa sa 44:30 te izgubili mogućnost obrane srebrne medalje sa prošlogodišnjeg turnira. Za utjehu su u borbi za 5 mjesto savladali Sisak sa 32:22 pa tako možemo reći da su obje ekipe Amfore ostvarile solidan uspjeh.
Spomenimo i one najuspješnije: u utakmici za 3. mjesto (kategorija +45) sastali su se Brod Old Stars-VKK Zagreb, te za 1. mjesto (kategorija +45) Biograd-Vitalac, dok su u (kategoriji +35) za 3. mjesto igrali Agit-Pet Bunara, te za 1. mjesto (kategorija+35) Morh - Atlantic Grupa .Tako je prošlogodišnji pobjednik Morh u finalu igrao po prvi put protiv momčadi za koju nastupa i Emil Tadeschi (koji je nedavno izjavio za Sportske novosti da bi dao treće mjesto koje je osvojila njegova Cedevita na natjecanju za europski kup za 5 minuta finala veteranskog turnira u Makarskoj. Ovo je izgleda Tedeschieva godina kako i na sportskom, tako i na poslovnom planu. Kada smo kod poznatih imena, nabrojmo neka koja su nastupila na ovom turniru: Mršić, Voloder, Gnjidić, Alanović, Krunić, Medenica, Skelin, Šarlija itd. Mogli bismo nabrajati još dosta imena koja su još nedavno igrala na europskim parketima i reprezentacijama. Spomenimo još da je održano takmičenje u tricama «Trofej Vladimira Anzulovića» na kojem je nastupilo 13 natjecatelja iz isto toliko ekipa te je na kraju nakon dva kruga natjecanja pobijedio Mršić Samir iz Tuzle iz ekipe Čajin Potok sa postignutih 7 i 8 pogodaka.
Na kraju poželimo da i sljedeće godine grad Makarska uz pomoć košarkaškog kluba Amfora uspije organizirati ovaj tradicionalno najbolji turnir veterana u Hrvatskoj.


U žaru borbe slomljena ruka
Da se na turniru ne igra samo iz zabave, govore i dva podatka o zalaganju i borbenosti. Jedan od sudionika je u žaru borbe slomio ruku dok je na drugoj utakmici jedan od košarkaša ostao bez zuba. U oba slučaja nije se radilo o namjernim prekršajima već o nehotičnim prekršajima. Ipak je turnir pokazao kako je prije svega za druženje nekadašnjih suigrača te bivših amaterskih i profesionalnih košarkaša.Za medalje

Rezultati utakmica za 1. i 3. mjesto u obje skupine. Skupina +45 za 3. mjesto: Vitalac-Biograd 43:38, za 1. mjesto: Brod-Zagreb 42:39; skupina +35 za 3. mjesto Agit-5 Bunara 51:48, za 1. mjesto Morh -Atlantic 40:50.

makarska logo