26°C weather icon

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća: Marko Ožić Bebek predsjednik, potpredsjednici Ivan Perić i Jagoda Martić

23.06.2017.

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Makarske danas je za predsjednika izabran Marko Ožić Bebek( HDZ), a za potpredsjednike Ivan Perić(HSLS) i Jagoda Martić(SDP).

Na konstituirajućoj sjednici u Gradskoj vijećnici svečano su prisegnuli izabrani vijećnici s liste HDZ-a: Marko Raos, Marija Lelas, Marko Ožić Bebek, Miro Mucić, Ivan Kotarac, Daniela Primorac, Neven Vranješ; s liste SDP-a i koalicijskih partnera HNS-a i HSU-a Tonći Bilić, Gordana Muhtić, Josip Paunović, Jagoda Martić, Sretan Glavičić i Milan Grbavac; s liste HSLS-a Hloverka Novak Srzić i Ivan Perić; s liste Živog zida Ivan Šimić, dok izabrani vijećnik s liste grupe građana Siniša Srzić nije bio nazočan na konstituirajućoj sjednici makarskog Gradskog vijeća. Vijećnici su nakon intonacije Lijepe naše minutom šutnje odali počast svima koji su dali život za Domovinu.

Sjednicu je na početku, prema po jedinstvenom dnevnom redu u Republici Hrvatskoj, vodio Matko Martinić iz Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, uz asistenciju Srđane Vladić, voditeljice makarske Ispostave Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije i Lare Rakušić Ivanković, predstojnice Ureda gradonačelnika Grada Makarske.

Za predsjednicu Mandatnog povjerenstva po prijedlogu HDZ-a izabrana je Daniela Primorac te Ivan Kotarac kao član, dok je SDP s koalicijskim partnerima predložio Sretana Glavičića.

Predsjednica mandatnog povjerenstva Daniela Primorac konstatirala je i pročitala imena svih 17 vijećnika koji čine Gradsko vijeće Grada Makarske, uz napomenu da se umjesto gradonačelnika Jure Brkana kao zamjenski vijećnik imenuje Neven Vranješ.

Vođenje sjednice potom je preuzeo Marko Raos, najstariji vijećnik s kandidacijske liste HDZ-a koja je dobila najveći broj glasova na izborima.

Članovi Odbora za izbor i imenovanja - predsjednica Marija Lelas te članovi Marko Raos, Miro Mucić, Sretan Glavičić i Josip Paunović, izabrani su jednoglasno.

Predsjednica Odbora za izbor i imenovanja izvijestila je kako je prijedlog HDZ-a da predsjednik Gradskog vijeća bude Marko Ožić Bebek, a potpredsjednik Ivan Perić dok je SDP sa koalicijskim partnerima za potpredsjednicu predložio Jagodu Martić. Predloženi kandidati dobili su podršku 15 vijećnika, dok je suzdržan bio samo kandidat Živog zida Ivan Šimić.

-Zahvaljujem na ukazanom povjerenju na časnoj dužnosti predsjednika Gradskog vijeća. Nastojat ću je jednako uspješno obavljati kao što su to radili moji prethodnici, naglasio je predsjednik makarskog Gradskog vijeća Marko Ožić Bebek.

Članovi Gradskog vijeća su sukladno Poslovniku o radu GV-a izglasali nadopunu dnevnog reda i imenovali Odbor za statutarno-pravna pitanja: Marka Raosa kao predsjednika, ispred HDZ-a članove Željka Kordića i Ivana Pavlinovića te u ime SDP-a i koalicijskih partnera Gordanu Muhtić.

Nakon svečane prisege, vijećnicima su čestitali gradonačelnik Jure Brkan, koji je izabranim gradskim vijećnicama uručio cvijeće, te zamjenici gradonačelnika Joze Vranješ i Dražen Nemčić.

 

makarska logo