5°C weather icon

Koncert Prljavog kazališta kruna proslave Dana pobjede: Tisuće Makarana i gostiju na rivi pjevalo 'Ružu hrvatsku'

06.08.2016.

Svečarski ugođaj u Makarskoj na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja kulminirao je navečer na gradskoj rivi koncertom Prljavog kazališta. Veliki praznik, povijesni Prljavci, savršena ljetna večer, riva zatvorena za promet, i fešta je otpočela. I predgrupa je bila u znaku rocka. Halgeir Lie, Antonio Šimić, Vitomir Grubišić i Siniša Pantelić, norveško-hrvatska kombinacija rock benda, zagrijali su nekoliko tisuća Makarana i gostiju koji su se na pučkoj fešti mogli uvjeriti u raznolikost i posebnost makarske gastro ponude.


-Dragi sugrađani i gosti, čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. U organizaciji ovog glazbenog događaja ni ja ni direktor Ureda makarske Turističke zajednice nismo dvojili koga pozvati. Izbor je odmah pao na Prljavo kazalište, kazao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Družianić prisjetivši se legendarnog koncerta Prljavaca 17. listopada 1989. na Trgu bana Jelačića, u vrijeme uspostave hrvatske samostalnosti.


Prljavo kazalište predvođeno Jasenkom Hourom i Mladenom Bodalecom ni nakon četrdesetak godina nisu izgubili na glazbenoj strasti. Žestoki ritam, na trenutke omekšan sjetnim stihovima, držao je više od dva sata makarsku publiku u pravoj ekstazi. Nacionalni rock bend nizao je svoje hitove, bisevi su postali uobičajeni, a pjesmu ‘Mojoj majci’ cijela je riva pjevala uglas.


-Rijetka su kulturna i zabavna događanja na kojima nisam bio u posljednjih 25 godina, ali ovoliko ljudi u publici i ovakav naboj može se jedino doživjeti s Prljavim kazalištem, komentirao je Družianić.


J.Morović
 

makarska logo