6°C weather icon

Kino Mediteran u Makarskoj: Večeras u dvorani Arte igrani film ''Crveni pas: početak'' i hit komedija ''Comic sans''

29.03.2018.

U organizaciji Kina Mediteran i Grada Makarske, makarska će publika večeras u dvorani Arte imat priliku uživati u dvije projekcije: igranom filmu ''Crveni pas: početak'' u 18 sati te u hit komediji ''Comic sans'' koja započinje u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti na ulazu pola sata prije početka projekcije po cijeni od 20 kuna.


Film "Crveni pas: Početak" priča je o dječaku Micku koji odlazi živjeti na farmu svog djeda u australskoj Pilbari. On je jedino dijete i osjeća se izgubljeno, no ubrzo prekida dosadu pronalaskom novog četveronožnog prijatelja kojem nadjenjuje ime Plavi. Radnja filma se odvija prije velikog filmskog hita "Crveni pas", legendarne priče o karizmatičnom psu koji je ujedinio rudarsku zajednicu u sjeverozapadnoj Australiji krajem 1970-ih.


Komedija 'Comic Sans' nedavno je osvojila Nagradu Žirija filmskih kritičara 'Nebojša Đukelić' za najbolji film iz regije na Međunarodnom Filmskom Festivalu u Beogradu. U glavnoj ulozi je Alan (Janko Popović Volarić), Zagrepčanin viških korijena koji ima savršenu karijeru grafičkog dizajnera, ali nema sreće u ljubavi, a ni u odnosima sa svojim ocem, slikarom i hedonistom Brunom (Zlatko Burić). Iznenadno putovanje na Vis prisilit će Alana i Bruna da kroz niz smiješnih i dramatičnih situacija preispitaju svoje odnose, ali i navesti Alana da preispita vlastite prioritete. Uz Janka Popovića Volarića i Zlatka Burića, u filmu glume Nataša Janjić, Alma Prica i Damir Poljičak u sporednim ulogama.


Kino Mediteran održava se uz potporu Zaklade «Kultura nova», Hrvatskog audiovizualnog centra i Splitsko-dalmatinske županije, a gostovanje u Makarskoj je pod generalnim pokroviteljstvom Grada Makarske.
 

makarska logo