13°C weather icon

Kickboxing - Pero Gazilj trostruki prvak svijeta

01.12.2009.

2.11.09.


Na svjetskom seniorskom prvenstvu u kickboxingu koje se održavalo u Lignano Sabbiadoro (Italija) nastupio je i naš najbolji kickboksač Pero Gazilj, te po treći put zaredom osvojio titulu svjetskog prvaka u kategoriji do 94 kg. Na tom prvenstvu nastupile su 43 zemlje.


PERO GAZILJ - Mark Deacon (GBR) - (semi contact, -94 kg)
Pero Gazilj, kao aktualni svjetski prvak, nije dopustio da ga Britanac iznenadi. Tijekom cijelog četvrtfinalnog meča održavao je sigurnu bodovnu razliku, mada nije tako često, kako smo očekivali, koristio svoje "ubojito oružje" - high kickove u protivnikovu glavu. Rezultatom 18:12 Pero Gazilj je pobijedio, osvojio brončanu medalju i plasirao se u polufinale, gdje se večeras susreće s Amerikancem Michaelom Simmonsom koji je u četvrtfinalu s 20:17 pobijedio Slovenca Igora Kalšeka.

PERO GAZILJ - Michael Simmons (USA)
Pero je od samoga početka tu polufinalnu borbu držao u svojim rukama ili, bolje reći, nogama. Amerikanac je u više navrata pokušavao bodovno mu se približiti, ali bezuspješno. Pero, aktualni svjetski prvak, dokazao je svoju nadmoć. Rezultatom 15:13 Pero Gazilj je pobijedio tu polufinalnu borbu, osvojio danas 3. hrvatsko srebro i plasirao se u sutrašnje finale. Sutra će se susresti s Mađarom Peterom Cikosom, koji je s rezultatom 4:3 pobijedio Nijemca Renea Pereza.

PERO GAZILJ - Peter Cikos (HUN) - finale, semi contact -94 kg
Pero je od samoga početka držao kontrolu nad tatamijem. Znao se je pravilno postaviti na napade Cikosa; odličan rad nogu, upravo Perina specijalnost, donijelo je bodovnu razliku s kojom je Pero mogao borbu privesti kraju. Rezultatom 14:10 Pero Gazilj je pobijedio, osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju te ponovno, 3. put, postao svjetski prvak u semi contactu. Bravo Pero!makarska logo