16°C weather icon

Kazališni hit iz BiH u Makarskoj: Ulaznice za predstavu 'Ja, mahaluša' u prodaji od 13. studenog

11.11.2013.

Makarska će publika 22. studenog, u Gradskoj sportskoj dvorani, imati prilike pogledati predstavu 'Ja, mahaluša', najveći kazališni hit u Bosni i Hercegovini u 2012.-oj, autorice Indire Kučuk Sorguč. Riječ je o jednoj od najprodavanijih knjiga u BiH, bestselleru u svjetski popularnom žanru moderne kronike društva s naglaskom na opisivanju muško ženskih odnosa. Režiju i dramatizaciju potpisuje Mirela Trepanić, a u predstavi nastupaju Nela Đenisijević, Nenad Tešić i Ansambl Cabaret. Prva originalna cabaret predstava iz BiH do sada je imala preko stotinu  izvođenja pred oko 50.000 gledatelja, a producent najvećeg i najpopularnijeg kazališnog projekta koji je na velika vrata uspio afirmirati cabaret je Udruženje za afirmaciju kulturnih vrijednosti Filter iz Sarajeva.

 
Nakon velikog uspjeha Mahaluše, postavljena je i muška verzija priče: u svibnju 2013. premijerno  je izvedena predstava 'Ja, mahalac' o čijem uspjehu dovoljno govori činjenica da ju je u samo tri mjeseca vidjelo više od 40.000 gledatelja.  Samo pet mjeseci nakon premijere predstavu će Makarani imati prilike vidijeti 19. prosinca. Za režiju su zaslužni Mirela Trepanić i Casting/Talent agencija i produkcija Zona, a u glavnoj ulozi pojavljuje se Dragan Marinković uz klavirsku pratnju Negre Čičić. Novi kazališni  uradak, zamišljen kao pandan najuspješnijoj predstavi u BiH u protekloj godini, je scensko-glazbeni komad koji tretira problematiku muško-ženskih odnosa, ali ovoga puta iz muškog kuta.
 
Pokrovitelj predstava je grad Makarska, a generalni sponzor Apfel.  Medijski pokrovitelji su Radio Makarska rivijera, Radio Dalmacija, Makarska kronika i Dalmacija news. Ulaznice će se od srijede, 13. studenog, moći kupiti u Fotomuzikalijama Joko i u supermarketu Apfel po cijeni od 50 kuna za parter i 40 kuna za tribine. Početak predstava je u 19 sati.
 
 
 

 

makarska logo