17°C weather icon

Kardinal Vinko Puljić kod gradonačelnika dr. Marka Ožića Bebeka

22.11.2008.

24.11.08.


Vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u pratnji makarskog dekana don Pavla Banića, posjetio je ured Grada. Gradonačelnik dr. Marko Ožić Bebek tom mu je prilikom zahvalio u ime svih građana na posjeti te mu darovao umjetničku sliku Križa, rad Vicenca Popovića. S visokim gostom se zadržao u razgovoru zajedno s dogradonačelnicima Ivanom Ivandom i Antom Novakom, vijećnicima Zoranom Rajčevićem i Ivanom Pandžićem.

Kardinal Puljić došao je u uzvratni posjet Makarskoj nakon što su ga u rezidenciji u Sarajevu posjetili predstavnici gradske vlasti. Istaknuo je kako mu je drago što s Makaranima slavi Sv. Klementa, koji blagdan bi se možda mogao uzeti za Dan grada.

 

Istaknuo je kako podržava započetu povezanost, osobito važnu u procesu globalizacije jer je važno da to bude ciljano umrežavanje duhovnih, kulturnih i gospodarskih vrednota u prvom redu u hrvatskom narodu, bez obzira na granicu, te je izrazio nadu da će s ciljanim programima preći granica prije izgradnje tunela. Hrvatima u BiH je važno osjetiti da nisu sami i da imaju zaleđe.

 


- Za uzvrat, kad dođe ljeto, eto nas na k vama- kazao je kardinal Puljić.
- Kada ,nadamo se, ubrzo budu gotovi tuneli, stizat ćete i brže- uzvratio je Bebek.
Složili su se također da veliko ulaganje Hrvatske u autoceste predstavlja našu državu kao europsku zemlju.


Piše: A. D. - Makarsko primorje
Snimio Ivor

makarska logo