6°C weather icon

Jedan dan za čist okoliš: Gradonačelnik Jure Brkan poziva građane na sudjelovanje u akciji Zelena čistka

03.04.2018.

Gradonačelnik Grada Makarske Jure Brkan pozvao je građane, udruge i organizacije da se 21. travnja pridruže jednodnevnoj eko akciji čišćenja divljih odlagališta otpada na području Makarske u sklopu međunarodne akcije World Cleanupa.
-Zadovoljstvo nam je i ove godine pozvati vas na sudjelovanje u najvećoj eko akciji čišćenja okoliša pod nazivom Zelena čistka koja će se u Makarskoj održati uoči međunarodnog Dana planeta Zemlja 21. travnja 2018. godine u vremenu od 8 do 11 sati na poluotocima Osejava i Sv. Petar. Jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada dio je globalne akcije World Cleanup koja okuplja aktivne građane i organizacije u stotinjak zemalja među kojima je i Hrvatska. Jedan od glavnih ciljeva akcije je podizanje svijesti o održivom razvoju, stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planeta Zemlje kao zajedničkog dobra sviju.
Makarska u ovom projektu uspješno sudjeluje već sedmu godinu zaredom, a izvrsni rezultati prošlogodišnjih akcija poticaj su da ove godine budemo još bolji. Zato Vas pozivam da 21. travnja udružimo napore kako bismo pokazali koliko nam je važan okoliš i priroda i što smo sve spremni učiniti u jednom danu za naš okoliš.
Za sudjelovanje u kampanji Zelena čistka prijavite se u Crveni križ grada Makarske (Kačićev trg 11., Makarska, tel. 612-258) ili putem e-mail adrese: ckmakarska@gmail.com, stoji u pozivu gradonačelnika Jure Brkana.
 

makarska logo