8°C weather icon

Javna ustanova Makarska razvojna agencija Mara: Uz pomoć „Mare“ ostvareni poticaji za gradske udruge i fizičke osobe

02.06.2017.

Tijekom mjeseca ožujka, travnja i svibnja JU Makarska razvojna agencija MARA pripremila je više projekata udrugama i fizičkim osobama sa područja grada Makarske i Makarskog primorja, koji su se kandidirali na nacionalne i županijske natječaje radi ostvarivanja financijske potpore. Tako su stigli i prvi rezultati u ukupnom iznosu od 88.418,38 kuna iz sljedećih programa:

 

1.      Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije - Program potpore za turističke manifestacije u 2017. godini, i to 4 korisnika u ukupnom iznosu od 21.000,00 kuna.

2.      Splitsko-dalmatinska županija - Natječaj za financiranje programa i projekata udruga namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba iz područja kulture, strukovnih i ostalih udruga u 2017. godini, i to 3 korisnika u ukupnom iznosu od 15.000,00 kuna.

 

3.      Splitsko-dalmatinska županija - Javni poziv za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva za Program sustavno gospodarenje energijom na području Splitsko-dalmatinske županije u 2017. godini, i to 2 korisnika u ukupnom iznosu od 47.293,38 kuna.

 

4.      Splitsko-dalmatinska županija - Javni poziva za podnošenje zahtjeva za potpore iz Mjere 9. Potpora razvoju konkurentne poljoprivredne proizvodnje iz Programa potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Splitsko dalmatinske županije za 2017. godini, i to 1 korisnik u iznosu od 5.125,00 kuna.

 

 

Još uvijek se očekuje druga odluka sa rezultatima Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva za Program sustavno gospodarenje energijom, Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa podizanja turističke ponude na području SDŽ te Javnog poziva za kandidiranje projekata za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa konkurentnost turističkog gospodarstva kojeg je raspisalo Ministarstvo turizma.

 

JU Makarska razvojna agencija MARA sukladno natječajima i javnim pozivima redovito informira potencijalne prijavitelje te vodi postupak prijave na iste.

 

Pozivamo sve zainteresirane korisnike da se o aktualnim natječajima informiraju putem naših internetskih stranica: www.mara-makarska.hr te da nam putem linka prijave projektnu ideju: http://mara-makarska.hr/prijavi-ideju/ kako bismo sudjelovali u njihovoj pripremi i prijavi.

 

Uskoro slijede i nove informativno-edukativne radionice za poduzetnike, a radi kvalitetne pripreme njihovih projekata na natječaje iz EU fondova, o čemu ćemo na vrijeme informirati javnost., stoji u priopćenju Javne ustanove Makarska razvojna agencija MARA.

 

makarska logo