14°C weather icon

Javna tribina o Hrvatskoj u NATO-u

17.03.2008.

18.3.08.

Jučer je u dvorani „Razgovor ugodni“ hotela Park održana javna tribina – „Hrvatska buduća članica NATO-a“ u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija – Odjela za NATO i Grada Makarske. Među organizatorima, a slobodno možemo reći i domaćinima, našao se makaranin Tomislav Lendić.
S obzirom da se uskoro bliži sastanak šefova država i vlada zemalja članica NATO-a u Bukureštu, od 2. travnja 2008., MVPEI poduzima čitav niz aktivnosti kako bi upoznali javnost s prednostima pristupanja Republike Hrvatske NATO-u, a jedna od njih je i ova tribina.

    


Gradonačelnik Marko Ožić Bebek pozdravio je nazočne, te predstavio predavače: generala bojnika Dragu Lovrića, natporučnicu Vlastu Zekulić, te veleposlanika Češke Republike u Republici Hrvatskoj, NJ. E. Karela Kühnla. U svojoj prezentaciji general bojnik Lovrić upoznao je nazočne sa ekonomskim, političkim i sigurnosnim interesima Hrvatske pri ulasku u NATO, kao i sa ostalim činjenicama o budućem hrvatskom članstvu. Nazočnima su se obratili i gospodin Kühnl, te natporučnica Zekulić koja je prisutne zainteresirala svojim iskustvima Misije u Afganistanu. Tribini su prisustvovali i bojnik Alen Bigava, Domagoj Lulić i Tomislav Lendić ispred Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.
Četrdesetak osoba koje su se odazvale tribini svojim su pitanjima i komentarima aktivno sudjelovali u raspravi.


makarska logo