16°C weather icon

Javna tribina "Hrvatska buduća članica NATO-a"

12.03.2008.

13.3.08.

Članstvo Republike Hrvatske u Sjevernoatlantskom savezu jedan je od strateških ciljeva hrvatske vanjske politike. Već šest godina Hrvatska uspješno provodi Akcijski plan za članstvo, u sklopu kojeg i široki spektar reformi s ciljem razvoja naše zemlje i dostizanja standarda potrebnih za ulazak u NATO i EU. Stoga s pravom očekujemo da će se na Sastanku šefova država i vlada zemalja članica NATO-a u Bukureštu, od 2. do 4. travnja 2008. godine, Hrvatskoj uputiti poziv za članstvo u Savezu.

Budući da se približava datum sastanka u Bukureštu, nastavljamo čitav niz aktivnosti usmjerenih k što boljem upoznavanju hrvatske javnosti s različitim aspektima NATO-a, kao i prednostima i odgovornostima koje proizlaze iz članstva u Savezu. RH neprestano jača političku vjerodostojnost potičući javnu raspravu o temama koje su od nacionalnog interesa.
U tom smislu opći dijalog s građanima naša je trajna obveza.

Bitan dio takvih aktivnosti jesu i javne tribine u županijskim središtima i drugim većim hrvatskim gradovima. Državni odbor za članstvo Republike Hrvatske u NATO-u odredio je veleposlanika dr. sc. Davora Božinovića, stalnog predstavnika Republike Hrvatske pri NATO-u u Bruxellesu, za koordinatora aktivnosti informiranja hrvatske javnosti o NATO-u, te kao govornika na javnim tribinama. On nije samo šef naše Misije pri Savezu, nego i istaknuti stručnjak za međunarodne odnose, spreman odgovoriti na sva pitanja o NATO-u i budućem članstvu Republike Hrvatske u njemu.
Javnoj tribini će nazočiti i veleposlanik Češke Republike u Republici Hrvatskoj, gospodin Karel Kühnl.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću upotpunite tribinu koja će se održati 17. ožujka 2008. (ponedjeljak), u hotelu Park (dvorana „razgovor ugodni“), s početkom u 11,30 sati, te da doprinesete postavljanjem pitanja.

makarska logo