22°C weather icon

Izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite i spašavanja Grada Makarske zbog požara koji je izbio između Makarske i Tučepi

19.06.2017.

Na inicijativu gradonačelnika Makarske Jure Brkana noćas su se u 3,00 sata u gradskoj vijećnici okupili članovi Stožera Civiline zaštite Grada Makarske pozvani po planu pozivanja – shemi mobilizacije Stožera civilne zaštite Grada Makarske povodom požara između Tučepi i Makarske i opasnosti od njega (bura, noć, vatrogasci umorni od prethodnog požara od noći prije između Podgore i Tučepi). Sastanku su prisustvovali: Miroslav Družijanić, Tonči Lalić, Gloryan Grabner, Milivoj Brkušić, Dražen Kuzmanić, Matko Lovreta i Šimun Borić, dok je Željko Šeravić (DUZS) bio na telefonskoj vezi u pripravnosti. Dražen Glavina kao zapovjednik koordinirao je gašenjem požara. Gradonačelnik Jure Brkan i zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić su bili na terenu aktivno uključeni u organizaciji gašenja, te telefonskim putem kontaktirali sa ostalim članovima Stožera.
Raspravljalo se o mogućnostima zbrinjavanja građana zbog moguće ugroze od požara. Mogućnosti koje su navedene su Osnovna škola Stjepana Ivičevića i Osnovna škola oca Petra Perice. Gloryan Grabner izvjestio je o materijalu koji se u tom slučaju može podjeliti.
Preko Centra Osejava Stožer je izvjestio vlasnike ugroženih firmi o potrebi sklanjanja njihovog voznog parka zbog ugroženosti od požara.
U 6,00 sati izvanredni sastanak je završen uz zaključak da članovi ostanu u pripravnosti uz telefone, uz mogućnost obavještavanja putem Centra Osejava.
 

makarska logo