16°C weather icon

Izuzetni rezultati Glazbene škole Makarska

09.03.2009.

10.3.09.

Na regionalnom dijelu 47. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa Glazbenu školu Makarska predstavlja rekordan broj učenika. Tako se u kategoriji orgulje u crkvi sv. Nikole Tavelića u Zagrebu natjecao Umberto Kostanić, a u Zadru u kategoriji gitara Iva Lukin, Juraj Srzić i Dora Jurišić. Umberto Kostanić, učenik prvog razreda Srednje glazbene škole, svirajući orgulje u crkvi sv. Nikole Tavelića u Zagrebu, u prvoj kategoriji, osvojio je drugu nagradu s osvojenih 89.60 bodova.
Samo je pet mjeseci prošlo od otvaranja odjela orgulja u makarskojGlazbenoj školi i već je ostvaren takav rezultat. Osim Umberta koji redovno vježba orgulje u crkvi sv. Marka u Makarskoj vrijedno je spomenuti i izniman uložen trud njegove nastavnice prof. Erme Sotirove.
U kategoriji klavira u koncertnoj dvorani Glazbene škole u Makarskoj u terminu od 13. do 15. ožujka 2009. natjecat će se Dora Šarić, Petar Grgasović, Mia Ivandić, Vjekoslav Žuna, Lorena Vuletić, Severin Filipović i Nikola Maretić.
Rezultat je to predanog rada nastavnika makarskeGlazbene škole, a posebno prof. Olge Račić, prof. Lorence Baturina, prof. Stipana Popovića, prof. Petra Čulića i prof. Erme Sotirove.

makarska logo