3°C weather icon

IZLOŽBA 'SVAKODNEVNICA PO GOJAKU'

08.07.2013.

 

Izložba “Svakodnevnica po Gojaku – rad i odmor na djelima iz Donacije Gojak ” koja će biti otvorena 15. srpnja u 21 sat, tematska je izložba Gradske galerije Antun Gojak i predstavlja slike i crteže Antuna Gojaka sa žanr motivima iz fundusa zbirke Donacija Gojak. Posjetitelji će moći vidjeti ukupno trideset muzejskih predmeta iz ove zbirke koji će ispričati priču o makarskom trajanju – životu punom rada, ali i nezaboravnih trenutaka opuštenog odmora. Izložba će biti popraćena prigodnim katalogom na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku čime će se domaćim i stranim posjetiteljima Galerije približiti život i djelo makarskog akademskog slikara Antuna Gojaka (1907. - 1986.).
Održavanje izložbe omogućili su pokrovitelji Ministarstvo kulture RH i Grad Makarska. Donator izložbe je Hrvatska elektroprivreda d.d., a sponzor Turistička zajednica grada Makarske.
Izložba će za posjetitelje biti otvorena svakim radnim danom 9 – 12 i 19 – 22, subotom 19 – 22 sata, dok će nedjeljom i blagdanom biti zatvorena. Izložba ostaje otvorena do 26. kolovoza 2013.
 

 

makarska logo