7°C weather icon

Izložba Ingrid Runtić u Gradskoj galeriji Antuna Gojaka

27.05.2008.

28.5.08.

Dana 30. svibnja 2008. u 20,00 sati u Gradskoj galeriji Antuna Gojaka u Makarskoj otvara se samostalna izložba slika «Trenutak u trajanju» akademske slikarice Ingrid Runtić iz Zagreba. Izložba će trajati do 14.lipnja 2008., a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH. Bit će popraćena i prigodnim katalogom.
Ingrid Runtić je akademska slikarica mlađe generacije. 1990. diplomirala je studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Jordana. Iste godine postala je i članica HDLU-a.


 Po završetku studija odlazi na stipendiju
 u trajanju od godine dana na Akademiju
 likovnih umjetnosti u Beču, gdje je i
 magistrirala. Istovremeno sudjeluje u
 organizaciji i prevodi pri Konferenciji za
 medije istočnih i srednjoeuropskih
 zemalja u Beču, te djeluje kao
 korespodentica i konzultantica redakcije
 vijesti na austrijskoj nacionalnoj televiziji
 ORF. 1994./95. radila je kao
 scenografkinja i slikarica u slikarskim
 radionicama austrijskih državnih
 kazališta.
Sudjelovala je na međunarodnom skupu «S koje strane granice» u Novigradu s esejom «Izložbeni Beč na razmeđi stoljeća», te radi na katalogu i postavi izložbe «Tragovima Hrvata u Austriji» u Beču i Zagrebu (HNK) u suradnji s Austrijsko- hrvatskim društvom iz Beča 1997.
Ingrid Runtić majka je dvoje djece. Živi i radi kao samostalna umjetnica u Zagrebu te vodi seminare o slikarstvu u privatnim akademijama u Beču, Gracu i Linzu. Njezine slike nalaze se u privatnim zbirkama te u javnim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Samostalno je izlagala u Austriji i Hrvatskoj, a do danas je ostvarila 8 samostalnih izložbi.

makarska logo