16°C weather icon

Izložba dječjih radova ´Pričam gradu´ u organizaciji Savjetovališta Lanterna

29.10.2009.

30.10.09.

Piše: Jasna Morović
Snimio: Željko Kovačić

«Biokovo nije stijena, nije kamen, on je kao čovjekovo srce», poručuje Desa Marijeta svojom pričom, a polaznici Lanternine radionice «Zidovi moga grada» te su riječi upili i kistom pokazali koliko je veličanstvena planina koja krasi njihov grad.
I tako Lara, Rita, Ivna, Pina, Perina … iz tjedna u tjedan predano su slikali kako bi uz pomoć svojih voditeljica Dese i Silve Radić Markotić osmislili scenografiju za Priču o postanku Biokova jer to je bio njihov dar gradu za rođendan. Mali likovnjaci pokazali su se i kao dobri recitatori, a uzbuđenje je bilo toliko veliko da ne treba čuditi što se dogodilo da se zaboravi tekst. Složnoj likovnoj ekipi pomogla je makarska radijska voditeljica Ivna Talaja, koja je svojim glasom oživjela scenografiju prepunu stijena, drveća, riba, ptičica…
Bilo je to posebnih 15-ak minuta kojima su se divila ne samo djeca-stvaraoci, već njihovi roditelji i prijatelji, a da je svečanost bila potpuna vidjelo se po stolu prepunom slatkih delicija.Zadivljen je bio i dogradonačelnik Ivan Ivanda. Čestitajući im na daru Makarskoj za rođendan naglasio je kako Grad Makarska čini sve kako bi što prije počela izgradnja Kulturnog centra u kojem bi djeca i mladi imali primjeran prostor za svoje stvaralaštvo.
Voditeljice Desa i Silva podsjetile su kako je riječ o projektu koji traje već pet godina, a ove je doživio svoj procvat. Vrata radionica otvorena su svima i to besplatno. Puno djece je prepoznalo ljepotu zajedničkog likovnog stvaranja, a mi se trudimo pomoći im da što više zavole druženje s kistom i bojama, kazale su.Zahvalivši se na pohvalama Sanja Puharić, predsjednica Udruge Lanterna, istaknula je kako su projekt omogućili Ministarstvo obrazovanja, Ministarstvo znanosti, Grad Makarska i ljudi dobre volje koji podržavaju dobre ideje. Dodala je kako Lanterna ove godine slavi deseti rođendan i želja je da i oni kao sportaši imaju prostor u kojem bi djeca i mladi zadovoljili svoje kreativne interese.


makarska logo