14°C weather icon

Izložba « 20 godina donacije Gojak»

30.06.2008.

2.7.08.

Otvaranje 4.srpnja 2008. u 21 sat

Izložba traje do 14.srpnja 2008.

Pokrovitelji izložbe su:
Ministarstvo kulture RH
Županija splitsko-dalmatinska
Grad Makarska


Na izložbi će biti predstavljen izbor iz dokumentacijskih fondova Galerije vezani uz život i rad Antuna Gojaka. Gojakove fotorafije, novinske članke i osvrte na Gojakov rad izabrala je ravnateljica Gradske galerije Antuna Gojaka Ivana Kokić. Javnosti će biti prezentirani i dokumenti o samoj Donaciji nastali 1988., ali i bogata dokumentacija o radu Galerije od njena utemeljenja do danas prema izboru autorice Ivane Kokić.
Izložba je popraćena prigodnim katalogom za koji su tekstove napisali kustosi Galerije, Ivana Kokić i Josip Karamatić.
U prigodi otvaranja izložbe javnosti će biti predstavljena i prigodna mapa crteža, koja sadrži deset kvalitetnih reprodukcija crteža iz Donacije Gojak.

Ovim događanjem završava se obilježavanje stote godišnjice rođenja Antuna Gojaka, prvog makarskog akademskog slikara. U sklopu obilježavanja ove značajne obljetnice makarske kulture Galerija je organizirala skupnu izložbu svih makarskih akademskih slikara, te svih makarskih slikara amatera. Značajno je unaprijeđeno i čuvanje muzejskih predmeta iz Donacije Gojak. Izbor iz ostavštine Antuna Gojaka bio je u sklopu ovih događanja predstavljen i u splitskoj Galeriji Vidović u svibnju ove godine.


makarska logo